29 Mart 2024 Cuma

HBDH Sinan Dersim Milisleri: 4 kentte PKK'nin kuruluşunu kutladık

PKK'nin kuruluşunu dört kentte kutladıklarını duyuran HBDH, " Sözümüz bütün gençleredir; bu haklı savaşın yakıcılığı sizleri HBDH Milisi olmaya çağırıyor. Bugün AKP-MHP faşizmine bedel ödetmenin tam vaktidir. Bunu ancak ve ancak milis güçlerimize katılarak yapabilirsiniz. Bu büyük kavgada yerinizi alın" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Sinan Dersim Milisleri, dört kentte PKK'nin kuruluşunu selamladıklarını duyurdu. HBDH'nin eylemlere ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Düşmanın tüm baskılarına, 'Soysuz Bakan'ın tüm ‘bitirdik, tükettik' yalanlarına rağmen milislerimiz her yerde eylemlerine aralıksız devam ediyor. Eylemlerimizdeki ısrar, kararlılığımızın ve yenilmezliğimizin göstergesidir. Emekçi halkların bağrında mücadele yürüten bir güç asla yok edilemez! Biz de işte tam buradayız, kavganın tam ortasında, halkın bağrında!.. Emekçilerin öfkesiyiz, mücadele ve intikam azmiyiz! Halklarımızın fedai savaşçılarıyız! Faşist devleti yıkacak olan birleşik devrimin milis kuvvetleriyiz.

Biz HBDH Sinan Dersim Milisleri, 27 Kasım akşamı PKK'nin (Kürdistan İşçi Partisi) 44. kuruluş yıldönümünü kutlamak için yine sokaklara, meydanlara çıktık. Böylesi bir dönemde faşist devletin uyguladığı baskı ve teröre rağmen havai fişekli eylemler düzenledik. Mersin, İstanbul, Van ve Amed'in sokaklarında faşizme karşı özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenlerimizin isimlerini haykırdık. Halkımıza yaptığımız ajitasyon konuşmalarımızda Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü sloganlarımıza işledik; onun özgürlüğünün halkların kurtuluşu yolundaki önemini anlattık.

AKP-MHP faşizminin, birleşik devrimle ve silahlı eylemlerimizle ezileceği bir gerçektir. Bu tarihi görevin ağırlığıyla karşı karşıyayız. Durmadan, bıkmadan, usanmadan düşmanın üstüne yürüyoruz. Halklarımızın özgürleşeceği güne daha da yakınlaşıyoruz. Sözümüz bütün gençleredir; bu haklı savaşın yakıcılığı sizleri HBDH Milisi olmaya çağırıyor. Bugün AKP-MHP faşizmine bedel ödetmenin tam vaktidir. Bunu ancak ve ancak milis güçlerimize katılarak yapabilirsiniz. Bu büyük kavgada yerinizi alın! Tek yol birleşik devrim! İleri, daha ileri!"