6 Mayıs 2024 Pazartesi

HBDH silahlarla yol kesti, 12 Eylül'de katledilen devrimcileri andı

HBDH milisleri, 12 Eylül faşist karanlığına meşale olan tüm ölümsüz devrimciler anısına İstanbul'un Tuzla ilçesi Tepeören yolunu silahlarla keserek eylem yaptı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) mlisleri, İstanbul'un Tuzla ilçesi Tepeören yolunu keserek, 12 Eylül faşist karanlığına meşale olan tüm ölümsüz devrimciler anısına eylem yaptığını duyurdu.

14 Eylül günü saat 22.30 sıralarında yapılan eyleme ilişkin açıklama yapan HBDH, milislerin ferdi silahlarla yolu kestiği ve meşaleler yakarak 12 Eylül faşist darbesini ve AKP-MHP faşizmini teşhir ettiği belirtildi.

Açıklamada, milislerin yaptığı konuşmalarda şu ifadelere yer verdiği kaydediidi: "Bugün 12 Eylül faşist darbesi Erdoğan faşist iktidarı ile sürüyor. 12 Eylül karanlığını zindanlarda, sokaklarda nasıl parçaladıysak bugün de faşist Erdoğan iktidarını eylemlerimizle çöküşe götürüyoruz.

"12 Eylül, işçi sınıfı ve ezilen halklar için bir sömürü ve sömürgecilik örgütlenmesidir. Bu politikaların taşıyıcısı bugün faşist iktidardır. 12 Eylül'de örgütlenen karanlık bugün gün doğumu sancısıyla karşı karşıyadır. HBDH doğacak aydınlık günlerin şafağıdır.

"12 Eylül işkence tezgahlarında, zindanlarında, idam sehpalarında adlarını birleşik devrim mücadelemize birer meşale olarak yazdıran Necdet Adalı, İbrahim Ethem Coşkun, Ali Aktaş, Mazlum Doğan, Kemal Pir ve tüm devrimciler eylemimizin başlatıcı gücüdür."