28 Mart 2024 Perşembe

HBDH Şehit Çiyager Milisleri: Amed'de zırhlı aracı vurduk

Diyarbakır'da zırhlı araca yönelik eylem düzenlediklerini duyuran HBDH Şehit Çiyager Milisleri, "Bu eylem ile halkımızın onurlu duruşuna ve faşist saldırılara karşı gerçekleştirdikleri eylemlere destek olduk. Faşist Türk devletinin Rojava'ya karşı geliştirdiği saldırıya güçlü bir cevap verdik. Her yer Rojava, her yer direniş ve savaş mevzisidir! Bu bilinçle düşmana darbeler vurmaya devam edeceğiz! Kobanê düşmedi düşmeyecek" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Şehit Çiyager Milisleri, Diyarbakır'da zırhlı araca yönelik eylem gerçekleştirdi. "Faşist devletin halklarımıza, halklarımızın devrimci kazanımlarına saldırmasına göz yummayacağız" denilen eyleme yönelik açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Rojava devrimini boğmak için en aşağılık tezgahlarla sahte gerekçeler üreten faşizmin pervasız saldırılarına sessiz kalmadık, kalmayacağız! Faşist AKP iktidarı ve faşist ordu, tezgahladıkları Taksim terör eylemi sonrası ellerini kollarını sallayarak Rojava'ya ve Güney Kürdistan'daki devrimci merkezlere saldırabileceğini sandı. Düşündü ki kimse ses çıkarmaz, herkes biat eder Arkasına hizaladığı tüm burjuva ‘muhalefet' ve onların ardına takılan sosyal şoven sözüm ona sosyalist çevreler sayesinde, dikensiz gül bahçesinde gezer gibi Rojava Devrimi'ni boğma hayalleri kurdu. Ama işte emekçi sınıflar, militan gençlik, Kürt halkı bu vahşi saldırılara karşı bedenini siper ediyor!

Gençlerimiz, emekçi halklarımız en azgın polis saldırıları altında faşist Türk devletinin hava bombardımanlarına, hunharca katliamlarına karşı her yerde sesini yükseltiyor. İşkencelere, tutuklamalara rağmen mücadeleden geri durmuyor. İşçi ve emekçi halklarımız devrimcidir, direngendir! Faşist saldırılara boyun eğmeyecek kadar onurludur! Biz, bu soylu emekçilerin bağrından çıkan Birleşik Devrim Hareketi'nin milisleri olarak, sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Feda ruhuyla hareket ediyoruz. Düşmanın üzerine bu soylu duygularla, devrimci bilinçle yürüyoruz!

Amed'de 21 Kasım gecesi saat 22 sıralarında sokaklarda terör estiren polisi hedef aldık. Amed/500 Evler Mahallesi'nde özel harekat polisleri kobra tipi zırhlı araçlarıyla bir kontrol noktası oluşturmuş, GBT uygulaması ile gençlere, halkımıza gözdağı vermeye çalışıyordu. HBDH Şehit Çiyager Milisleri olarak bu faşist terörist birimini vurduk! Önce ateşli silahlarla bu faşist güruhu hedef aldık. Ardından zırhlı aracı molotof ile vurduk. Molotof saldırımız sonucu zırhlı aracın içi de alev aldı. Yanan polisler olduğu tarafımızdan tespit edildi. Bu polislerin akıbetini netleştiremedik. Saldırımız sonrasında paniğe kapılan faşist polisler etrafı rastgele taradı. Milislerimiz eylem alanından başarılı bir şekilde ayrılarak konumlarına ulaştılar.

HBDH Şehit Çiyager Milisleri olarak yaptığımız bu eylem ile halkımızın onurlu duruşuna ve faşist saldırılara karşı gerçekleştirdikleri eylemlere destek olduk. Faşist Türk devletinin Rojava'ya karşı geliştirdiği saldırıya güçlü bir cevap verdik. Her yer Rojava, her yer direniş ve savaş mevzisidir! Bu bilinçle düşmana darbeler vurmaya devam edeceğiz!

Kobanê düşmedi düşmeyecek. Rojava devrimi kazanacak, emekçi halklarımız kazanacak! Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız! İleri, daha ileri!"