19 Nisan 2024 Cuma

HBDH Ortak Komutanlığı'ndan Baran Dersim açıklaması

HBDH Ortak Komutanlığı, Dersim'de MLKP savaşçısı Baran Dersim'in şehit düştüğünü açıkladı. Komutanlık, ailesine, partisine ve yoldaşlarına başsağlığı dileyerek, intikamını alınacağını belirtti.
Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Ortak Komutanlığı, Dersim'de TSK savaş uçaklarının saldırısı sonucu MLKP savaşçısı İrfan Gerçek'in (Baran Dersim) şehit düştüğünü açıkladı. Komutanlık, "Düşman bu saldırıda yoğun keşif kullanmış, helikopterlerle indirme yapmış, bunun sonucunda iki gün süren şiddetli bir çatışma yaşanmıştır. HBDH savaşçılarımız sömürgeci ordu güçlerine karşı amansız bir direniş göstermiş, büyük bir irade ile savaşmışlardır. Düşmanın saldırıları halen artarak devam etmektedir" dedi.
 
NEREDE FAŞİZM VARSA HBDH ORADA OLACAK
 
HBDH savaşçılarının Dersim, Karadeniz ve Akdeniz'de AKP/Saray faşizmine karşı devrim ve sosyalizm bayrağını yükselttiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Faşizmin ancak devrimci bir savaşla yıkılacağı perspektifi ile savaşı Türkiye ve Bakurê Kurdistan şehirlerine, dağlarına yayacağız. Düşmanın saldırıları HBDH savaşçılarının bu hedefinden duyduğu korkudan kaynaklanmaktadır. Nerede faşizm örgütlüyse nerede faşizm saldırı halindeyse orada HBDH savaşçıları, milisleri olacaktır.
 
Baran Dersim yoldaş, faşizme karşı bu devrimci savaşta en önde yer almış, kararlı ve iradeli bir duruş sergilemiş, katılımı ve savaşçı karakteri ile öncü bir devrimci olmuştur. Düşmanın tüm psikolojik saldırılarına, özel savaş yöntemlerine karşı devrimci cesaretin, kendine güvenin, ezilenlerin öfkesinin sesi olmuştur.
 
Halklarımız, ezilenler, gençler, kadınlar, emekçiler bilmelidir ki HBDH savaşçıları faşizme karşı direnişi sürdürecektir. Nerede imkan varsa orada düşmana darbe vuracaktır. HBDH bileşeni taraftar, sempatizan, kadro her yoldaşın bu savaşa katılması gerekmektedir. Şehirde, ovada, köyde nerede olursa olsun her taraftarımız düşmana darbe vurmanın arayış ve çabasında olmalıdır. Bu savaş faşizme karşı topyekün bir savaştır, her yerde verilmelidir. Faşizmi ancak böyle kapsamlı, topyekûn bir savaşla yenilgiye uğratabiliriz. Hiç kimse savunmada kalmamalıdır, her yoldaş saldırı halinde olmalıdır.
 
Bu anlamda HBDH savaşçılarının Giresun'da düşman güçlerine karşı yaptığı etkili saldırıyı selamlıyoruz. Düşman korku ve panik içindedir. Savaşımız şimdiden etkisini göstermektedir. Savaşımız Türkiye dağlarına yayılmaktadır, AKP-MHP faşizmi savaşı artık kendi evinde yaşayacaktır. Yoksulların devrimci şiddeti faşizmi yaşatmayacaktır.
 
HBDH SAFLARINA KATILMA ÇAĞRISI
 
MLKP savaşçısı Baran Dersim yoldaş şahsında Karadeniz ve Dersim'deki savaşçılarımızın direnişini selamlıyoruz. Atakan Mahir, Mehmet Ali Kasırga, Tarık Artvin ve Baran Dersim yoldaşların direnişini selamlıyor, bu değerli yoldaşların öncülük ettiği devrimci savaşı yükseltme ve yayma sözü veriyoruz. Devrimci yurtsever güçleri bu savaşa güç vermeye, desteklemeye ve aktif katılmaya, Türkiyeli devrimci gençleri HBDH saflarına katılmaya davet ediyoruz.
 
MLKP savaşçımız Baran Dersim yoldaşın ailesine, partisine ve yoldaşlarına başsağlığı diliyor, intikamını alacağımızın sözünü veriyoruz."