26 Nisan 2024 Cuma

HBDH, MOPAŞ'ın bombalanması eylemini üstlendi

HBDH, Efrin direnişinde ölümsüzleşenler anısına Kadıköy'de bulunan MOPAŞ markete yönelik molotof kokteyli ve EYP'li eylem düzenledi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), İstanbul'un Kadıköy ilçesi Sahrayıcedit mahallesinde bulunan MOPAŞ marketler zincirine ait markete düzenlenen eylemi üstlendi.

Açıklamada, HBDH Efrin Şehitleri Milisleri tarafından 16 Ocak günü saat 23.00'da MOPAŞ markete molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcı (EYP) ile eylem düzenlendiğ belirtildi.

Marketin tamamen yandığı kayedilen açıklamada, "MOPAŞ marketler zinciri sadece gıda tedarikçisi bir firma değil AKP'nin palazlandırdığı faşist sermaye odaklarından biridir. Bakkalcılıkla başladıkları yol, bugün faşizm ile içe içe geçerek, marketçiliğe ve oradan da talan edilen kamu kaynakları ve ihaleler ile mütahitlikle ödüllendirilmiştir. İktidar tarafından peşkeş çekilen araziler, tarım alanları, devlet hibeleri üzerine yükselen marketler zinciri, sera alanları, et ürün tesisleri, inşaat arazileri AKP vekillerinin ve valilerinin katılımları ile açılmış, Fazıl Narman ve bugün ki yönetim kurulu başkanı olan Reşat Narman faşist piramidin içerisinde sömürü ve sömürgeciliğin sermayedarlarından biri olmuştur" denildi.

HBDH, "3 yıl önce sömürgeci-faşist Erdoğan iktidarı tarafından başlatılan Afrin işgaline karşı birleşik devrimci güçler olarak konumlanan, ölümsüzleşen tüm yoldaşlarımızı bu eylemimizle anıyor ve selamlıyoruz" ifadelerini kullandı.