30 Haziran 2024 Pazar

HBDH milislerinden Bursa'da eylem

HBDH Berxwedan Qehreman milisleri, Türk devletinin geniş çaplı askeri operasyonlarına karşı Bursa'da bir faşiste ait geri dönüşüm tesisini ateşe verdiklerini duyurdu.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Berxwedan Qehreman milisleri, Kuzey Kürdistan'da Türk devleti tarafından başlatılan geniş çaplı askeri operasyonlara karşı 19 Haziran'da Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bir faşiste ait geri dönüşüm tesisini ateşe verdiğini duyurdu.

Milisler tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Faşist işkenceci AKP-MHP çete rejimi çöküşünü yaşarken tüm imkanlarını seferber ederek Kürdistan ve Türkiye halklarının özgürlük mücadelesini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Kuzey Kürdistan'da yaşananlar faşizmin geldiği noktayı ve savaşın boyutunu en açık biçimde ortaya koyuyor. Binlerce asker ve hava desteğiyle gerilla bölgelerine saldırı gerçekleştiren faşist iktidarın imha ve inkar politikasındaki ısrarı gerilla ve halkın baş eğmez direnişleriyle karşılaşırken birleşik mücadelenin neferleri olarak bu savaşın dağlarla ve Kürdistan şehirleriyle kalmaması gerektiğine inanarak Türkiye metropollerinde direnişi yükseltme kararlığındayız. Emeği ve alın teri sömürülen işçiler için, okullarda ve sokakta özgürlüğü baskılanan gençler, yoksulluk ve işkenceyle teslim alınmak istenen halkımız için; faşizmin odağı olan AKP-MHP rejiminden Kürdistan ve Türkiye'de işlediği suçlarının hesabını sormanın günü gelmiştir.

'DİRENİŞİ BÜYÜTME ZAMANIDIR'
"Bakur'da genişletilerek sürmekte olan askeri operasyonlar sonuçsuz kalacaktır. Gerilla direnişini büyütecektir. Milislerimiz özgürlük gerillasına karşı saldırılara sessiz kalmayacak, Türkiye metropollerini ateş topuna çevirecektir. Halklar ve devrimciler ise yenilmez gerillanın mücadelesini her zamankinden daha fazla sahiplenerek faşizmi Kürdistan ve Türkiye topraklarından söküp atana kadar mücadele edecektir. Tüm gençlere devrimcilere çağrımızdır; Gün gerillayı ve direnişini büyütmenin, faşizme karşı birleşik mücadelenin çelik iradesini ortaya koyma zamanıdır."