18 Mayıs 2024 Cumartesi

HBDH milisleri Tarsus'ta yağ fabrikasına eylem düzenledi

HBDH milisleri, Şehit Sinan Dersim Devrimci İntikam hamlesi kapsamında, Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan Medeni Yağ Fabrikası'na sabotaj eylemi düzenledi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri, Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Medeni Yağ Fabrikasına sabotaj eylemi düzenledi. HBDH milislerimizce Şehit Sinan Dersim Devrimci İntikam hamlesi çerçevesinde yapılan eylem sonucu fabrika kullanılamaz hale geldi, çevrede bulunan fabrikalarda da büyük çaplı ekonomik hasar oluştu.

HDBH açıklamasında, "Faşist Türk devleti ve burjuvazisi insanlarımızı bir lokma ekmeğe muhtaç ederek, binbir emekle elde ettiği tüm kazanımlarını rahat yaşamları uğruna sömürmekte ve bunu kirli savaşın en büyük malzemesi olarak kullanmaktadır.

"Emekçi ve yoksul halklarımızdan elde ettiği sömürü kaynaklarını gerilla güçlerimize karşı katliam aracı olarak kullanmaktadır. Türkiye ve Kürdistan'da her gün gelişen itiraz büyüyerek gerilla direnişine paralel bir noktaya gelmektedir" denildi.

HBDH milisleri, eylemi HBDH Yürütme Kurulu üyesi Sinan Dersim, 27 Mayıs 2020 tarihinde ölümsüzleşen Kasım Engin ve Mayıs ayı şehitleri anısına gerçekleştirdiklerini açıkladı.