26 Nisan 2024 Cuma

HBDH milisleri Mersin'de polise EYP'li eylem gerçekleştirdi

HBDH, Mersin'in Akdeniz ilçesi Karaduvar mahallesinde operasyon düzenleyen polislere EYP'li eylem düzenledi. Arap, Türk ve Kürt halklarının birlikte yaşadıkları mahalleye yönelik polis baskısına tepki gösterilen açıklamada, "Karaduvar mahallesi ne cihatçı çetelere ne de faşist polise diz çökmeyenlerin mahallesidir" denildi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri, Mersin'in Akdeniz ilçesindeki Karaduvar mahallesinde polislere EYP'li (el yapımı patlayıcı) eylem gerçekleştirdi.

24 Kasım akşamı Karaduvar mahallesinde bulunan İsa Öner parkına ve mahalleye yüzlerce polisle yapılan operasyon sırasında gerçekleştirilen eyleme ilişkin HBDH milisleri açıklama yaptı.

Açıklamada, operasyon sırasında gerçekleştirilen eylem nedeniyle polislerin büyük bir panik yaşadığı belirtilerek, "Faşist polisler Karaduvar mahallesine rahat giremeyeceklerini ve gezemeyeceklerini görmüştür" denildi.

Karaduvar mahallesinde Arap, Kürt ve Türk halklarının bütünleştiği kaydedilerek, "AKP-MHP faşizmi polis gücüyle bu mahallelerdeki dayanışma gücünü kırmaya, mahalleyi yozlaştırmaya çalışmaktadır. Karaduvar mahallesi ne cihatçı çetelere ne de faşist polise diz çökmeyenlerin mahallesidir" diye belirtildi.

PKK'nin 43. kuruluş yıldönümünün de selamlandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yeni mücadele yılında HBDH tüm güçleri ile faşizmi yıkacak, özgürlüğü kazanacaktır. İleri, daha ileri."