27 Nisan 2024 Cumartesi

HBDH milisleri korucu Ahmed Arslan'a ait TIR ile depoyu ateşe verdi

HBDH milisleri, Batman Sason'da Ahmed Arslan isimli korucuya ait yük dolu TIR ile Arslan'a ait bir depoyu ataşe vererek imha etti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), Batman Sason ilçesinde Ahmed Arslan isimli korucuya ait yük dolu TIR ve bir deponun milisleri tarafından ateşe verilerek imha edildiğini duyurdu.

29 Mayıs 2021 günü akşam saatlerinde gerçekleştirilen eyleme ilişkin yapılan açıklamada, "Sinan Dersim Devrimci İntikam Hamlemiz kapsamında devrimcilere karşı suç işleyen, düşman güçlerle, sömürgecilerle işbirliği yapan koruculuk adlı şebeke, halka ve gerillaya ihanet etmenin bedelini ödemeye devam ediyor. Kürdistan'ın her köşesinde kontra ve korucular için çember daralıyor. Bugün Türkiye'de ki mafya iktidarını, Kürdistan coğrafyasına taşıyan bu koruculuk şebekesidir. Mehmet Ağarların, Soyluların, Ekenlerin uzantıları, dayanak noktaları korucular ve kontralardır. Bunun bedeli ödenecektir. Gerilla güçlerimizin yaşam sahalarını ihbar eden, takip yapıp yer bildiren, işgalcilerle operasyonlara çıkan tüm halk düşmanı korucular hedefimiz olacaktır" denildi.