16 Mayıs 2024 Perşembe

HBDH milisleri Kılagöz ve Bayraktaroğlu'nu andı

HBDH milisleri, Dar Azza'da ölümsüzleşen DKP/BÖG savaşçısı Cenk Kılagöz ve Rakka'da ölümsüzleşen DKP/BÖG komutanı Ulaş Bayraktaroğlu'nu yaptığı yazılama ve astığı pankartlarla andı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri, 27 Nisan 2017 tarihinde Dar Azza'da ölümsüzleşen DKP/BÖG savaşçısı Cenk Kılagöz ve 9 Mayıs 2017 tarihinde Rakka'da ölümsüzleşen DKP/BÖG komutanı Ulaş Bayraktaroğlu'nu yazılama ve pankartlarla anarak faşizme karşı birleşik mücadele çağrısı yaptı.

HBDH milisleri Cenk Kılagöz için İstanbul'da adına yapılan anıt mezar önünde "Ateş kuşlarının izinde zafere ulaşacağız" yazılı pankart açtı. Milisler DKP/BÖG komutanı Ulaş Bayraktaroğlu anısına "Mehmet yoldaş yaşıyor, komutana bin selam" ve "İstanbul'dan Rojava'ya yaşasın mücadelemiz" yazılamaları yaptı.

Eylemlere ilişkin HBDH milisleri yaptıkları açıklamada, "AKP-MHP faşizmi büyük bir gürültüyle çöküyor. Çürümüş bu düzeni tarihin çöplüğüne göndermek için birleşik mücadelemize gücünü veren ölümsüzlerimizin izinden yürüyoruz. Faşist iktidar yıkmak için çıktığımız yol Ulaş Bayraktaroğlu'nun, Cenk Kılagöz'ün, Sinan Dersim'lerin yoludur. Onlar birleşik devrim mücadelemize zafer sözü verdiler, bizim de onlara sözümüz zaferdir, faşizmi yıkmaktır" denildi.