6 Mayıs 2024 Pazartesi

HBDH milisleri faşistlere ait tırı ateşe verdi

HBDH milisleri, Osmangazi Köprüsü istikametindeki otoparkta bulunan faşistlere ait park halindeki tırı ateşe verdiklerini duyurdu. İşgal saldırılarına yönelik gerçekleştirilen eyleme ilişkin yapılan açıklamada, "Eylemimizi işgal saldırılarına direnen tüm özgürlük gerillalarına adıyoruz" denildi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Cömert Nazif Efe Milisleri, 19 Nisan günü faşistlere ait bir tırı ateşe verdiklerini açıkladı.

Osmangazi Köprüsü istikametindeki bir otoparkta bulunan tırın ateşe verilmesi sonucu kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Eylemi işgal saldırılarına direnen gerillalara adadıklarını duyuran HBDH milisleri yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: "AKP-MHP faşizmi Başûrê Kürdistan'a yönelik işgal operasyonu başlattı. İşgal güçleri karşısında özgürlük gerillaları destansı bir direniş sergiliyor. Faşizm kaybetme korkusuyla her geçen gün daha da saldırganlaşıyor.
"Bizler, birleşik devrimin neferleri olarak, bulunduğumuz her alanı direniş mevzisine çevireceğiz. Savaşı şehirlere, kapitalizmin kalbine taşıyacağız. Özgürlük ateşini şehirlerde harlayarak, faşizmin kabusu oluyoruz.
"HBDH Cömert Nazif Efe Milisleri olarak, gençleri, kadınları, işçileri ve tüm halkımızı HBDH saflarında örgülenmeye, faşizmden hesap sormaya çağırıyoruz. Aydınlığı HBDH saflarında bulacaksınız. Faşizmi yıkacağız özgürlüğü kazanacağız! Yaşasın birleşik devrimimiz! Yaşasın HBDH!"