28 Mart 2024 Perşembe

HBDH: Kobanê kendi sınırlarının ötesindedir artık

1 Kasım Dünya Kobanê Günü'ne ilişkin açıklama yapan HBDH Yürütme Komitesi, "Kobanê kendi sınırlarının ötesindedir artık" diye belirtti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'ne ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Hiç duyulmamış bir toprak parçasından, bugün bütün dünyada kutlanan Dünya Kobanê Günü'ne uzanan o yol; büyük bedeller, cesaret ve irade ile oluştu. Dört bir yanı düşman ile çevrili, elinde sadece bir-iki sokak kalan özgürlük savaşçılarının çetelere kan kustura kustura aldığı yerin adıdır Kobanê. Genleri zulüm, vahşet, işkence, kısacası yok etmeye kodlanmış bir TC devleti gerçekliğinin kendi kanından yetiştirdiği kötü çocukları, Kobanê'de duvara toslamıştı. İmkansızlıklar içinde, etrafı türlü türlü düşmanla sarılmış bir pozisyonda Kobanê'yi ayakta tutan cüretti, iddiaydı, halka ve yoldaşlara olan inançtı. 'Sizin tüm kirli savaş yöntemlerinize, olanaklarınıza rağmen; biz cüretin savaşçıları olarak size meydan okuyoruz' dedi günün savaşçıları. İşte bu Kobanê ruhu Minbiç'ten Rakka'ya, Deyr ez Zor'a kadar çetelerin bütün varlığına son verdi. Bu süreçte Türkiyeli ve enternasyonal devrimciler de bu savaşın bir parçası oldu ve bedel ödedi. Türkiye devrimci hareketinin de turnusol kâğıdı olmuş olan Kobanê, bu nedenle birleşik devrim mücadelesi açısından daha da önemli bir yere sahiptir. Emperyalistlerin besledikleri, TC devletinin örgütlediği cihadist gericiliğe karşı o tarihi günlerde sokakları dolduran milyonlarca insanın özgürlük çığlığının adı olmuştur Kobanê" denildi.

Türkiye'nin Rojava'dan Libya'ya, Güney Kürdistan'dan Ermenistan'a kadar bir çok cephe açtığını ve dünya halklarına zulüm ettiği ifade edilen açıklamada, "Bugün bölge hakları için en büyük tehdit, faşist TC devletidir. Binlerce odalı sarayından halkların kanını emen, katliam planları yapan, sokakta çıkan seslere tahammül edemeyen, kendisini Ermeni ve Kürt düşmanlığı üzerinden var eden bir devlet gerçekliği vardır ve bu devlet gerçekliğinin özü aynı zamanda kadın ve ezilen cinsel kimliklerin düşmanlığıdır. Katliamlarının en serbest olduğu devlettir TC devleti" diye kaydedildi.

HBDH Yürütme Komitesi açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:
"Böyle bir düşman gerçekliği içinde, Heftanîn yeni bir Kobanê'dir; Karabağ yeni bir Kobanê'dir. İşgal altındaki Serêkaniyê ve Gire Spî de birer Kobanê olacak ve biz Kürtler, Türkmenler, Araplar, Asuriler, Süryaniler, Keldaniler ve Ermeniler olarak direneceğiz, savaşacağız. Bir toz zerreciğini bile düşmana vermemek için; can pahasına savaşacağız. İşçilerin ve gençlerin, kadınların ezilen inançların ve ulusların yaşam çığlıkları zafer zılgıtına dönüşene dek Arîn Mîrkan kararlılığıyla bulunduğumuz her alanda TC faşizmine yeni Kobanêler, yeni kabuslar yaşatmaya devam edeceğiz. Bizler, bulunduğumuz her alanda 'Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız!' şiarıyla, Kobanê ruhunu temsil ederek zafere yürüyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, faşizmi yeneceğiz. Ve bu savaşın haklılığıdır bizi zafere götürecek olan."