19 Mayıs 2024 Pazar

HBDH Kaypakkaya, Karer ve Mayıs şehitlerini andı

HBDH, yarın ölüm yıl dönümleri olan İbrahim Kaypakkaya ve Haki Karer ile diğer Mayıs şehitlerini anarken, "Birleşik Devrimci Mücadelemiz faşizmi yenecek ve halklarımız kazanacaktır" dedi.
Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), farklı dönemlerde iki devrimcinin hayatını kaybettiği 18 Mayıs dolayısıyla Mayıs ayı içerisinde hayatını kaybeden tüm özgürlük ve devrim savaşçılarını andı.
 
HBDH, yaptığı yazılı açıklamada, "1973'ün 18 Mayıs'ında '71 devrimci çıkışının önderlerinden İbrahim Kaypakkaya, Diyarbakır zindanlarında faşizm tarafından katledilir. 1977'nin 18 Mayıs'ın da ise Karadeniz'in isyancılığını Kürdistan'ın dirilişiyle buluşturan devrimci-yurtsever önder Haki Karer, Dilok'ta kalleşçe katledilir" dedi. 
 
Halil Çavgun, Mehmet Karasungur, İbrahim Bilgin, Armenek Bakırcıyan (Orhan Bakır), Ozan Mizgin, Ferhat Kurtay, Mahmut Zengin, Eşref Anyık ve Necmi Öner'in de Mayıs ayında yaşamını yitirdiği hatırlatılan açıklamada, "18 Mayıs'ta ölümsüzleşen İbrahim Kaypakkaya ve Haki Karer şahsında her türden baskı ve zulme karşı isyan bayrağı olan Mayıs ayı şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz. Bizlere devrettikleri mücadele bayrağını Birleşik Devrimci Mücadelemizin bayrağı olarak en yükseklerde tutacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz" denildi.
 
Mücadelenin en zorlu süreçlerden geçtiği belirtilen açıklamada, "Ezilen halkların birleşik mücadelesini örmek, sokağın, amfilerin, fabrikaların, dağların eylem dilini dur durak bilmeyen bir enerjiyle kuşanmakla mümkündür. Birleşik mücadelenin neferleri olarak, halkın dili, sözü ve eylemi olarak mücadeleyi ileriye taşımak, ölümsüzlerimizden devraldığımız mücadele bayrağının gereğidir. Birleşik Devrimci Mücadelemiz faşizmi yenecek ve halklarımız kazanacaktır" ifadeleri yer aldı.