24 Nisan 2024 Çarşamba

HBDH: Kararlıyız faşizmi yıkacağız

HBDP, "Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız" devrimci seferberliğinin birinci yılında açıklama yaptı. HBDH YK üyesi Tekin Yoldaş, "HBDH milisleri sokak sokak faşizmden hesap sormuştur" dedi. HBDH ve DKP/BÖG gerillası İmera Fera Yeşilgöz de, "Deniz Poyraz'ın katillerinden hesap soracağız. Ne AKP-MHP faşizmi, ne de faşizmin çete güçleri birleşik devrimin adaletinden kaçamayacak" diye vurguladı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yönetim Kurulu üyesi Tekin Yoldaş, HBDH'nin 15 Ekim 2020 tarihinde başlattığı "Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız" devrimci seferberlik hamlesinin birinci yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yoldaş, devrimci seferberlik hamlesi kapsamında faşizme karşı etkili eylemler gerçekleştirdiklerini söyledi, "HBDH milisleri sokak sokak faşizmden hesap sormuşlardır" dedi.

HBDH'nin Türkiye işçi sınıfı, emekçiler, Kürt halkı, kadınlar, gençler ve bütün ezilenlerin özgürlük taleplerinin sesi olduğunu vurgulayan Yoldaş, "Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde neredeyse her hafta, her gün yapılan eylemlerle faşizme karşı mücadele etmenin, devrimci şiddetin haklılığının ifadesi olduk. Bugün Zap'ta, Avaşîn'de, Metîna'da, Garê'de devam eden direniş mücadelesi birleşik devrim mücadelesinin, birleşik devrim gerillasının baş eğmezliğinin, teslim olmazlığının ifadesidir" diye konuştu.

'FAŞİZM GERİLLA, MİLİSLER KARŞISINDA ÇARESİZ'
Faşizmin gerillanın, milislerin, Türkiye halkları, işçi sınıfı ve ezilenlerin yükselen direnişi karşısında çaresiz kaldığına işaret eden HBDH YK üyesi Yoldaş, mücadelede ölümsüzleşenleri andı. Yoldaş şöyle konuştu: "Bugün Türkiye faşist devleti Başur Kürdistan dağlarında verilen mücadelede artık yenilmiş durumdadır, iradesi kırılmış durumdadır. Ancak elde ettiği teknik istihbaratla, hava saldırılarıyla, kimyasal silah kullanarak, en kirli yöntemleri kullanarak sonuç almaya çalışmaktadır, ama buna rağmen gerillanın direnişi ve haklı mücadelesi karşısında çaresiz kalmış durumdadır."

HBDH'nin Türkiye kentlerinde yaptığı eylemleri hatırlatan Yoldaş, faşist rejimin işbirlikçi sermaye odakları, faşist kurumlar, devlet kurumları, polis, ordu, gerici bütün örgütlenmelerin birleşik devrim milislerinin hedefi olduğunu kaydetti.

'FAŞİST İKTİDAR ZAYIFLADI, DEVRİMCİLER DAHA GÜÇLÜ'
Devrimci seferlik kampanyasının birinci yılında mücadelenin geldiği noktaya işaret eden Tekin Yoldaş, faşizmin birleşik devrim güçlerinin zayıflatmak, boğmak için bütün imkanlarını seferber ettiğini fakat başarısız olduğunu söyledi. "Bugün 15 Ekim 2020'ye göre faşist iktidar daha zayıf devrimciler daha güçlüdür" dedi.

1 Mayıs 2021'in önemli bir eşik olduğunu ifade eden Yoldaş, "1 Mayıs faşizmin bütün yasaklarına, bütün engellemelerine rağmen, yok saymasına rağmen, faşizmin koronavirüs bahanesiyle 1 Mayıs'ı yasaklamasına rağmen HBDH Milisleri yaptıkları eylemlerle, devrimci kitle faaliyeti içinde bulunan güçler 1 Mayıs'ı sahiplendiler. Bu anlamıyla 2021 1 Mayıs'ı aynı zamanda 'Faşizmi yıkalım, özgürlüğü kazanalım' kampanyasının ilk evresinin finali olmuştur" diye belirtti.

'DAHA İLERİYE ADIM ATALIM'
HBDH'nin faşist iktidarın sokağa çıkma yasaklarına rağmen eylemlerini sürdürdüğünü hatırlatan Tekin Yoldaş şu çağrıda bulundu: "2021 yılı boyunca HBDH'ın eylemleri devam edecek, faşizmden hesap sormaya devam edeceğiz. Kampanyamızı daha da büyüterek, daha da güçlendirerek, bulunduğumuz bütün alanlarda 'ileri, daha ileri' diyerek bütün güçlerimize çağrımız daha ileriye adım atmalarıdır."

Faşist iktidarın sonunun yakın olduğunu vurgulayan Yoldaş, faşist iktidarın kendi kendine yıkılmayacağını belirterek, devrimci güçlerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

'KARARLIYIZ, FAŞİZMİ YIKACAĞIZ'
HBDH Yönetim Kurulu üyesi Tekin Yoldaş, son olarak şunları söyledi: "Direnen işçi sınıfının, emekçilerin, erkek egemen sisteme karşı boyun eğmeyen kadınların, erkek egemen sistemin cinayetlerine direnen kadınların, geleceğine sahip çıkan gençlerin, baş eğmeyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, emeğine sahip çıkan tütün işçilerinin ve yine emeğine, sırtında taşıdığı kağıt balyalarına sahip çıkan atık kağıt işçilerinin, faşizm tarafından geleceği çalınan herkesin, zindanlarda tutsak olan Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimcilerin, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının siyasi iradesinin ve onun özgürlük mücadelesinin sesi olmaya devam edeceğiz. HBDH olarak çok kararlıyız. Faşizmi yıkma, özgürlüğü kazanma mücadelemizi daha ileriye taşıyacağız. 

"Birinci yılımızda hamlemiz güçlenerek, büyüyerek, gelişerek devam etmektedir. Buradan çağrımız milislerimize, bütün güçlerimize en güçlü şekilde faşizme son darbeyi vurmak için daha güçlü bir şekilde örgütlenmek, mücadelemizi yükseltmek, eylemlerimizin çizgisini daha da yukarıya taşımaktır. Biz örgütlendikçe, biz mücadele ettikçe, biz hesap sordukça faşizm küçülecek, ideallerimiz büyüyecektir. Kahrolsun Faşizm! Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız! İleri, daha ileri! Yaşasın HBDH, yaşasın birleşik devrim mücadelemiz!"

YEŞİLGÖZ: DENİZ POYRAZ'IN KATİLLERİNDEN HESAP SORACAĞIZ
HBDH ve DKP/BÖG gerillası İmera Fera Yeşilgöz de HBDH'nin, "Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız" devrimci seferberlik hamlesinin birinci yılına ilişkin mesaj paylaştı.

İşçi sınıfı, ezilenler, kadınlar, gençler, Aleviler ve halklara devrim dışında kurtuluş olmadığını vurgulayan Yeşilgöz, "Tek yol devrimdir. Birleşik devrim mücadelemizin güçlendirilmesi ile zafer halkların olacaktır, işçi sınıfı ve tüm ezilenlerin olacaktır. 'Bozuk düzende sağlam çark olmaz. Bu düzeni baştan sona değiştirmenin yolunu bulmalıyız. Bu yoksul halkın ahı alınmalıdır' diyerek zülfükara sarılan Pir Sultan'ın yolundan yürüyoruz. Nurhak dağlarında Sinan Cemgil yoldaşların yaktığı ateşle, birleşik devrim mücadelemizin komutanı Sinan Dersim'in açtığı yolda şehirleri tutuşturduk. Sinan Cemgil'den Sinan Dersim'e yazılan direnişin türküsünü, zulmün olduğu her yerde haykıracağız. Birleşik devrim mücadelemizin eylemlerini daha etkili, daha güçlü gerçekleştireceğiz" dedi.

Yeşilgöz, "Gezi Ayaklanmasının ruhuyla, 15-16 Haziran işçi direnişinin, 14 Temmuz zindan direnişlerinin ruhuyla, Pirsus'ta katledilen 33 düş yolcusunun kararlığıyla, halkların birleşik devrim hareketi komutanı Ulaş Adalı'nın mücadele tutkusuyla, Delal'lerin, Ulaş'ların, Sinan'ların savaşçıları olarak, Deniz Poyraz'ın katillerinden hesap soracağız. Ne AKP-MHP faşizmi, ne de faşizmin çete güçleri birleşik devrimin adaletinden kaçamayacak" diye vurguladı.