6 Mayıs 2024 Pazartesi

HBDH: İşgal saldırılarına karşı sokakları direniş alanına çevirelim

HBDH Yürütme Komitesi, Metîna'ya yönelik işgal saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. "Faşizme karşı sokağa çıkalım, hesap soralım işgalcilerin düşlerini karabasana çevirelim" çağrısı yapılan açıklamada, gerillanın sahiplenilmesine yönelik kentlerde gerçekleşecek eylemlerin sessizlik duvarını yerle bir edeceği belirtildi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, AKP-MHP iktidarının seçimlerde aldığı yenilgi ve yoksulluk krizinin halkta yarattığı etkiyi engellemek için Metîna'ya yönelik işgal saldırı başlattığı hatırlatıldı. Bu saldırılarda uluslararası güçlerden belirli destekler aldığı kaydedilen açıklamada, Metîna'ya dönük saldırıyla aynı tarihte Avrupa'da Kürt basınına yönelik operasyonlar başlatıldığı, Erdoğan'ın Irak ziyaretinin de tam bu süreçte yaşandığı hatırlatıldı.

Kürt özgürlük mücadelesini boğmak için bir şer ittifakı kurulduğuna dikkat çeken HBDH Yürütme Komitesi, "Bu ittifak NATO tarafından desteklenmekte ve doğrudan AKP-MHP iktidarı tarafından hayata geçirilmektedir. Burada özellikle KDP özel bir rol oynayarak Kürt özgürlük mücadelesini boğma konusunda Erdoğan iktidarına açık çek vermektedir. Onunla kurduğu ilişkilerle işgalcilere meşruiyet kazandırmaktadır" diye vurguladı.

'SAVAŞ DAĞLARLA SINIRLI KALMAYACAK'
İşgal saldırılarının bütün Güney Kürdistan'ı işgal etmeyi hedeflediğine işaret edilen açıklamada, KDP'nin bu saldırılara verdiği desteğe dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:
"Faşizmin bu kirli savaş politikaları karşısında dağlarda direnen özgürlük gerillaları, iradeli ve kararlı duruşlarıyla faşizme taviz vermemekte, halkların özgürlüğü için savaşmaktadır. HBDH olarak düşmanın her türlü teknik üstünlüğüne rağmen kararlı bir şekilde devam eden gerilla direnişinin tarihsel öneminin altını bir kez daha çizmek isteriz.
"Şehirlerde en ufak bir kımıldanmaya izin vermeyen, bundan korkan faşizm savaşın şehirlere taşınacağını bilmelidir. Halkların Birleşik Devrim Hareketi milisleri, savaşın dağlarda sınırlı kalmadığını, kapitalizmin merkezlerinde yaptığı eylemlerle faşizmin kabusu olduğunu gösterdi.
"Faşizmi durdurmak ve yenmek için birleşik devrim saflarında örgütlenmeli ve sokakları direniş alanlarına çevirmeliyiz. Faşist iktidarın anladığı tek dil devrimci eylemin dilidir. Bu temelde bulunduğumuz bütün alanlarda gerilla direnişini sahiplenmeliyiz.
"Kentlerde gerçekleşecek milis eylemleriyle işgalci düşmana hiç bir yerde güvende olmadığı gerçeğini göstermeliyiz. Gün özgürlük mücadelesini için topyekun direnişi büyütme ve birleşik devrim ateşini harlama günüdür."

'BULUNDUĞUMUZ ALANLARDA İNİSİYATİF ALALIM DEVRİMCİ EYLEMİ ÖRGÜTLEYELİM'
Birleşik devrim hareketinin bulunduğu her alanda faşizme karşı direnişi büyütme, devrimci eylemi örgütleme çağrısına yer verilen açıklamada, "Faşizme karşı sokağa çıkalım, hesap soralım işgalcilerin düşlerini karabasana çevirelim. Unutmayalım özgürlük gerillasının direnişinin sahiplenilmesi ve kentlerde gerçekleşecek eylemlerimiz faşizmin yarattığı sessizlik duvarını yerle bir edecektir. Herkes bu tarihsel sürecin sorumluluğuyla hareket ederek bulundukları alanlarda devrimci eylemi örgütleme konusunda inisiyatif almalıdır" denildi.