18 Mayıs 2024 Cumartesi

HBDH gerillalarından Metîna'da işgalcilere eylem

HBDH gerillaları Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde 14 Haziran günü Koordine Tepesi'nde bulunan işgalcilere karşı eylem gerçekleştirdi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) gerillaları, Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde 14 Haziran günü saat 19.30'da Koordine Tepesi'nde bulunan işgalcilere karşı eylem gerçekleştirdiğini duyurdu.

Eyleme ilişkin yapılan açıklamada, "Birinci eylem kolu; 2 işgalcinin bulunduğu mevziyi hedefleyip vurmuş, 2 işgalci cezalandırılırken mevzi de tümden imha edilmiştir. İkinci eylem kolu; içerisinde 1 işgalcinin olduğu mevziyi hedefleyerek vurmuş, 1 işgalci cezalandırılırken mevzi de imha edilmiştir" denildi.

Açıklamada, "3 işgalcinin cezalandırıldığı ve 2 mevzinin de imha edildiği bu eylemden sonra işgalciler saat 21.00'da cezalandırılan askerlerini Skorsky helikopterleri ile alandan götürmüştür. 15 Haziran günü saat 06.20'de Militan Boğazı yamaçlarında bulunan ve pusu faaliyeti yürüten işgalciler denetime alınmıştır. Denetim altına alınan işgalcilere yönelik suikast taktiği ile eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır" diye kaydedildi.