21 Mayıs 2024 Salı

HBDH Diyarbakır'da 'The Green' adlı otele EYP'li eylem düzenledi

HBDH milisleri, "Düşmanın özyönetim sürecinde kale gibi kullandığı ve öyle tanımladıkları eski adı 'Klas' otel olan 'The Green' otelin kafeteryasına birimlerimizce EYP’li eylem düzenlenmiştir" açıklamasını yaptı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), Diyarbakır'ın Sur ilçesi Alipaşa Mahallesi'nde bulunan The Green adlı otelin kafeteryasına bombalı eylem düzenledi.

20 Kasım günü saat 18.30 sıralarında gerçekleştirilen eyleme ilişkin açıklama yapan HBDH, "Düşmanın özyönetim sürecinde kale gibi kullandığı ve öyle tanımladıkları eski adı 'Klas' otel olan 'The Green' otelin kafeteryasına birimlerimizce EYP’li eylem düzenlenmiştir. Eylem bir çok yerden duyulmuştur. AKP-MHP gençlik kolları başkanları, polis ve ajanlaşmış kişilerin de bu oteli sürekli üs olarak kullandığı bilinmektedir" denildi.

Açıklamada, "Özyönetim direnişlerinde sokak sokak direnen Kürt halkı ve onun gençleri faşist iktidar saflarında 'sendromlar' yaratmış ve faşizme karşı özgürlük bayrağını en yükseklerde tutmuşlardır. AKP-MHP faşizmi o günden bugüne kadar her yerde yenilgiler yaşamıştır. Kürt özgürlük hareketini ve devrimcileri 'çöktürme planı' diye adlandırdıkları bir süreçle tasfiye etmeye çalışan bu iktidarın kendisi yıkılmaya artık daha yakındır. Faşizmi yıkacak ve özgürlüğü kazanacak olanlar birleşik devrimin bayrağı altında faşizme karşı, hız kesmeden yürüyüşlerine devam etmektedirler. Bu yürüyüşünü Kürdistan'ın ve halkların özgürlüğü için işgalci Türk devletine karşı amansız bir mücadele olarak 43 yıl önce başlatan PKK'yi selamlıyoruz" diye belirtildi.