28 Mart 2024 Perşembe

Hayvanseverler Konya'daki katliama tepki gösterdi

Beşiktaş'ta bir araya gelen çok sayıda hayvansever, Konya'daki barınakta yaşanan katliama tepki gösterdi ve yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmemesine tepki gösterdi.

İstanbul'da Beşiktaş İskelesi'nde dün toplanan hayvanseverler, AKP'li Konya Belediyesine ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeklerin katledilmesine tepki gösterdi. "Katliama dur de, cehennem barınağı istemiyoruz" pankartı açılan eyleme çok sayıda kişi katıldı.

Hayvanseverler adına ortak basın açıklamasını okuyan Emre Akkuş, katliamı kabul etmediklerini vurguladı. Çözümün, devletin tüm mekanizmalarıyla bakım evlerini kontrol altına almasından geçtiğini ifade eden Akkuş, şöyle devam etti: "Hemen her açıklama yetersiz, gerçeklerden uzak ve vicdanları kanatan açıklamalardır. Ortaya çıkan son olayların ışığında verilen hiçbir sözün tutulmadığı, kuralların, yasanın uygulanmadığını bir kez daha gördük. Biz bu vicdansızlığa asla izin vermeyeceğiz. Her canlının yaşam hakkı kutsaldır. İnsan, hayvan ayrımıyla değil, var olmak denilen yaşam hakkı için sonuna kadar çalışacağız."

Oyuncu Tuna Arman da çok sayıda kişinin olay anından itibaren Konya'ya gittiğini, bir noktadan sonra Konya'ya girişlerin engellendiğini aktardı. "Arkadaşlarımız sadece o hayvanların durumunu görmek, kötü olanları alıp şehirlerine getirmek istiyorlar" diyen Arman, hayvan hakları savunucusu, hukukçu ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin şehre alınmamasına tepki gösterdi.

Arman, şöyle devam etti: "Biz sadece yaşam hakkını savunuyoruz ve barınaklarda gönüllülerin çalışmasını istiyoruz. Bir çözüm bulmamız gerekiyor. Hep hayvanlarda suç buluyoruz. Oysa onlar gidip aşılarını yaptıramazlar. Kendi kendilerini kısırlaştıramazlar. Bu devirde kuduzdan ölen çocuğun cezası hayvana kesiliyor. O hayvanı araziye, ormana atarsanız, yaban hayvanıyla yaşarsa zaten her türlü hastalığı kapar. Yani yerel yönetimlerin aşılamalarını, kısırlaştırmalarını, doyurmalarını, sorumluluklarını yapmaları gerekiyor."

Eylem, sloganlarla son buldu.