18 Mayıs 2024 Cumartesi

Hayvan hakları savunucuları: Bu yasa hayvanlar için felaketler getirecek

Hayvan hakları örgütleri, Meclis'te kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu'nu protesto etti, "Bu yasa hayvanlar için felaketler getirecek" diye belirtildi.

Hayvan hakları örgütleri, Meclis'te kabul edilen "Hayvanları Koruma Kanunu"na karşı "Katliam yasasını kabul etmiyoruz" şiarıyla Ulus Meydanı'nda eylem yaptı.

Eylemde, "Hayvanlar için yaşanılabilir dünya", "Katliam yasasına hayır" ve "Şimdi, hemen vegan ol" sloganları atılırken "Hayvanat bahçeleri, yunus parkları kapatılsın", "Dilsizlerin sesi olmaya geldik", "Pankart tutmaktan yoruldum siz hayvana eziyetten yorulmadınız" dövizleri taşındı.

Eylemde konuşan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Haydar Özkan, "Bu yasa hayvanlar için felaketler getirecek. Biz gönüllüleri bir kez olsun dinleyin, size gerçek sorun ve gerçek çözümü anlatalım. Bu kanunun tanıtımı hayvanlar 'mal' değil 'can' söylemi başta olmak uzere yalanlarla yapıldı. Ev hayvanlara sınırlama getirmedik diyorlar ama Tarım Bakanlığına yetki verdiler. Hayvanlar mal değil can ise ne için sahiplenen ev hayvanlarına el koyulacak" dedi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık ise "Türkiye'nin dört bir yanından o uğursuz komisyon toplantısından beri endişeli geceler geçirdik. Adına komisyon denen can pazarında hepimiz direndik. Biz olmayanı yaptık. Çünkü sırtımızı sizlere dayamıştık. Çünkü Türkiye'nin dört bir yanından hayvanlar üzerinden firmalara para kazandırmak isteyen, kendine rant sağlamak isteyen milletvekillerine başımızı eğmedik. Gözümüzün içine baka baka hayvanları nasıl yok edeceklerini örtülü bir şekilde anlattılar. Biz demeden bitmez" diye konuştu.