17 Mayıs 2024 Cuma

Haytaoğlu'nu katleden Ayhan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis

Azra Gülendam Haytaoğlu'nu katleden Murat Ayhan'a "Nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 16 yıl hapis cezası verildi.

Antalya'da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu katleden Mustafa Murat Ayhan'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın 4. duruşması Antalya 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. "Nitelikli kasten öldürme", "Nitelikli cinsel saldırı", "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Hırsızlık" suçlarından yargılanan Ayhan, duruşmaya tutuklu bulunduğu Diyarbakır 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Haytaoğlu'nun ailesi ve taraf avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Önceki duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, sanığın "Nitelikli kasten öldürme" ve "Nitelikli cinsel saldırı" suçlarından cezalandırılmasını, "Hırsızlık" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından beraatini istedi. Haytaoğlu'nun avukatları ise savcının mütalaasına karşı çıkarak sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Son sözü sorulan sanık, yaşananlardan dolayı pişman olduğunu iddia ederken, mahkeme sanığa "Nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 16 yıl hapis cezası verdi.