18 Mayıs 2024 Cumartesi

Hayatın Sesi yöneticilerine 13'er yıla kadar hapis istemi

Hayatın Sesi televizyonu davasında savcı, 'zincirleme şekilde örgüt propagandası' yapıldığı iddiasıyla kanalın 3 yöneticisine 13'er yıla kadar hapis cezası istedi.
OHAL sürecinde kapatılan Hayatın Sesi televizyonuna aynı anda hem IŞİD hem TAK hem de PKK propagandası yaptığı iddiasıyla açılan davanın üçüncü duruşmasında savcı mütalaa verdi. 
 
Evrensel'in haberine göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Hayatın Sesi TV'nin sahibi Mustafa Kara ve ortağı İsmail Gökhan Bayram ile Genel ve Sorumlu Müdürü Gökhan Çetin katılmadı. Avukatları Devrim Avcı ve Gülşah Kaya hazır bulundu.
 
Duruşmada mütalaa veren savcı Cem Üstündağ, "Sanıkların müsnet terör örgütü propagandasını yapmak suçundan muhtelif tarihlerde zincirleme şekilde işledikleri sabit kabul edildiğinden" diyerek, ayrı ayrı 13 yıla kadar hapis cezası istedi. Mahkeme, savunma için süre vererek, duruşmayı 24 Nisan'a erteledi.
 
İddianamede Hayatın Sesi TV'de hem IŞİD hem TAK hem de PKK propagandası yapıldığı iddia ediliyor. İddianameye konu olan suçlamalar arasında 10 Ekim Ankara Katliamı, 13 Mart 2016'daki Ankara Güvenpark ve 19 Mart 2016'daki Taksim Meydanı'nda yaşanan bombalı saldırılara ilişkin son dakika ve canlı yayın haberlerinde olay anına ve sonrasına ait görüntülerin yayınlanması yer alıyor.