20 Nisan 2024 Cumartesi

Hayatın Sesi davası: 3 gazeteciye 11 yıl 3 ay hapis cezası

Kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu yöneticileri Mustafa Kara, İsmail Gökhan Bayram ve Gökhan Çetin'e 3'er yıl 9'ar ay hapis cezası verildi.
Kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu yöneticileri hakkında aynı anda hem IŞİD, hem TAK, hem de PKK propagandası yaptığı iddiasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü. 
 
TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, MLSA Direktörü Barış Altıntaş, IPI Türkiye Savunuculuk Koordinatörü Caroline Stockford, RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu'nun da içinde olduğu çok sayıda kişi duruşmayı izledi.
 
Savcı Cem Üstündağ, televizyonun sahipleri Kara ve Bayram ile Genel ve Sorumlu Müdürü Çetin’in “zincirleme şekilde örgüt propagandası” suçunu işledikleri iddiasıyla 12 yıla kadar hapislerini istemişti.
 
Avukatların savunmasının ardından mahkeme Kara, Bayram ve Çetin’e önce 2 yıl hapis cezası ardından suçun basın yoluyla işlendiği gerekçesiyle cezada yarı oranında artırım yaparak 3 yıl hapis cezası verdi. Propaganda suçunun zincirleme olarak gerçekleştirildiği gerekçesiyle cezada yarı oranda artırım yapan mahkeme, 4,5 yıla çektiği cezada iyi hal indirimi uygulayarak 3 yıl 9 ay hapis cezasına hükmetti.
 
Karar oy çokluğuyla verildi.
 
Şerh koyan hakim ise, suçlamaya konu olan her bir yayının propaganda suçu oluşturduğunu savunarak sanıklara verilen cezanın 4 kez uygulanmasını istedi.
 
Avukatlar kararı istinaf mahkemesine taşıyacak.