19 Mayıs 2024 Pazar

Hatimoğulları'ndan açıklama

Partisinin grup toplantısında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, bayrak siyaseti üzerinden kayyum gasbı tartışmalarına dikkat çekti. Bayrakla bir sorunları olmadığını belirten Hatimoğulları, "Bizim bayrakla sembollerle hiçbir sorunumuz yoktur. Bu haberlerin boşu boşuna yapılmadığını düşünüyoruz" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Grup toplantısına Hatay Deprem Dayanışması, Suruç Aileleri, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi'nin (SYKP) Eş Genel Başkanı Mertcan Titiz ile Tüm Emekliler Sendikası üyeleri katıldı.

Toplantıya katılanları selamlayan Hatimoğulları, ölümsüzlüğünün 52. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı andı. Hatimoğulları ayrıca şampiyon olarak birinci lige çıkan Amedspor'u kutladı. 

İktidarın politikaları nedeniyle yaşanan yoksulluk krizine dikkat çeken Hatimoğulları, temmuz ayı için "asgari ücrete zam yapmayacağız" açıklamasını hatırlattı. Asgari ücrete zam yapılsa dahi yoksulluk krizinin giderek arttığını söyleyen Hatimoğulları, işçiler ve emekçilerle birlikte ekmek kavgası vereceklerini söyledi. Sarayın harcamalarına işaret eden Hatimoğulları, harcanan 85 milyon 329 bin ile 4 bin 266 kişinin asgari ücretinin karşılanacağının altını çizdi. 

'GEZİ VE KOBANÊ DAVASI YARGININ TURNOSOL KAĞIDIDIR'
AİHM kararlarına göre Gezi Davası tutsaklarının derhal serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Hatimoğulları, "Türkiye'nin kendi anayasası gerçek anlamda uygulanıyor olsaydı şu anda Kobanê kumpas davasından tutuklu bulunan bütün arkadaşlarımız serbest bırakılmalıydı. 16 Mayıs'a bırakıldı. Kobanê kumpas davasının karar duruşması. Kobanê kumpas davası adı üstünde bir kumpas davasıdır. HDP'nin attığı bir twit üzerinden onlarca arkadaşımız başta Eş Başkanlarımız yöneticilerimiz seçilmişlerimiz olmak üzere onlarca arkadaşımız haksız ve hukuksuz bir şekilde halen tutukludur.  Sevgili Gültan Kışanak en çarpıcı ve bariz örnek. Tutuk süresi bittiği halde üzerinden neredeyse bir yıl geçmiş olmasına rağmen hala tutuklu. Bu da yargının keyfiyetini ve taraf tuttuğunu bir kez daha bizlere göstermektedir. Bizler buradan 16 Mayıs'ta Sincan'da görülecek olan karar duruşmasına tüm kesimleri davet ediyoruz. Bu bir tarihi karar olacaktır. Bu tarihi karara hep birlikte tanıklık etmek istiyoruz. Gezi ve Kobanê davası yargının turnusol kâğıdı olacaktır" dedi.

'DEMOKRATİK BİR ANAYASA TARTIŞMASINA İHTİYAÇ VARDIR'
Anayasa yapım süreciyle ilgili kendi komisyonlarını kurduklarını ve çalışmalara başladıklarını dile getiren Hatimoğulları, "Bu çalışmaları yaparken özellikle anayasanın en geniş toplumsal mutabakat metni olduğu için Türkiye'de bulunan bütün demokrasi güçleriyle emek ve meslek örgütleriyle kadın hareketleri gençlik hareketiyle doğa ve ekoloji hareketleriyle Kürt özgürlük hareketiyle ve alevi hareketiyle aynı bu ülkede yaşayan bütün farklı inançlardan ve kimliklerden kesimlerle böyle bir geniş yelpazede tabana yayılmış bir demokratik anayasa tartışmasına ihtiyaç vardır. Biz DEM Parti olarak çalışmalarımızı bu çerçevede devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

'BELEDİYELERİ KAYYUMDAN GERİ ALDIK'
Kazandıkları 27 belediyeye kayyum atanacağı söylentilerine yönelik konuşan Hatimoğullları, "DEM Parti'nin sanki bayrakla sorunu varmış gibi bir algı yaratıyorlar. Emin olun yaptıkları bütün haberler yalan DEM Parti belediyelerinin hiçbirinde bayrak sorunu olmamıştır. Bazı provokatif girişimlerin dışındaki biri zihinsel engelli olduğu ortaya çıktı onun dışında böylesi bir haberi yapacak bir durum söz konusu değildir. Biz iki eş başkan olarak her fırsatta şunu dile getirdik. Bizim bayrakla sembollerle hiçbir sorunumuz yoktur. Bu haberlerin boşu boşuna yapılmadığını düşünüyoruz. Hem Anayasa yapacağım diyeceksin hem de halkın en önemli hakkı ve kazanımı olan ve Türkiye'nin erken dönemde elde etmiş olduğu seçme ve seçilme hakkını elinden alamazsın. DEM Parti yerel yönetimlerde ortaya bir seçim başarısı koymuştur. Kayyım olan bütün yerlerden kayyımdan geri almıştır belediyeleri, üzerine yeni belediye eklemiştir. Ben buradan bu çalışmaları yürüten değerli halklarımıza, parti emektarlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Şunu bilsinler ki Van'da nasıl irademizi gasp etmelerine izin vermediysek bundan sonra da irademizi hiçbir yerde gasp etmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.