29 Mart 2024 Cuma

Hatimoğulları: Reyhanlı IŞİD üssü, neden göz yumuluyor!

HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, IŞİD çete üyesi Abdulbasit El Sarut'un cenaze töreni dolayısıyla AKP'ye tepki göstererek, Reyhanlı'nın hâlâ bu tür çetelerin üssü olduğunu belirtti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, IŞİD'li Abdulbasit El Sarut için Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kitlesel cenaze töreni düzenlenmesine ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi.
 
Hatimoğulları, IŞİD ve Ceyş-ül İzze'nin üst düzey yöneticisi olan Abdülbast El Sarut'un 2012'de katıldığı eylemde, "Alevilerin kökünü kazıyacağız" dediğini hatırlatarak, Sarut'un cenazesinin gösterilerle, sloganlarla ve tekbirlerle Suriye'ye gönderildiğini hatırlattı.
 
'NEDEN GÖZ YUMDUNUZ?'
 
Hatimoğulları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek, şu soruları yöneltti: "Alevilerin kökünü kazıyacağız' sözleriyle gündem olan, IŞİD eski üyesi, cihatçı, selefi örgüt komutanı olan, cenazesi Suriye'ye gönderilen birinin, cenaze töreni hangi teamüllere göre yapıldı? Bu şekilde gösteri yapılmasına neden göz yumuldu? Selefilerin bu gösterilerine neden izin verildi?"
 
Cenaze törenine yurt içi ve yurt dışından otobüslerle organize bir katılım olduğunun da belirtildiğine dikkat çeken Hatimoğulları, "Cenazeye kimler, nasıl katılmıştır? Töreni organize edenler ve katılımcılar hakkında inceleme başlatıldı mı? Reyhanlı'da Abdülnbasit el Sarut'un cenaze merasimini selefi bir gösteriye dönüştürmek, buna göz yummak halkların ortak yaşam konusundaki hassasiyetini yok saymaktır. IŞİD'in Levant bölgesini kapsayan İslam Devleti projesine çanak tutmaktır. Bu asla kabul edilemez" diye konuştu.
 
Hatimoğulları, Reyhanlı'nın hâlâ bu tür çetelerin üssü olduğunu da ifade etti.