3 Mayıs 2024 Cuma

Hatimoğulları Antakya'da devrim şehitlerinin ailelerini ziyaret etti

Bayramlaşma programı kapsamında Antakya'da devrim şehitleri Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Okan Pirinç ve Halil Aksakal'ın ailelerini ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, mücadelenin süreceğini kaydetti. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, bayramlaşma programı kapsamında Antakya'da devrim şehitlerinin ailelerini ziyaret etti. Hatimoğulları Gezi direnişinde ölümsüzleşen Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan; Suruç şehidi Okan Pirinç ve Rojava'da ölümsüzleşen Halil Aksakal'ın ailelerini ziyaret etti.

'BU BAYRAMDA DA BİZİ YALNIZ BIRAKMADINIZ'
Hatimoğulları ilk olarak İsmail Korkmaz'ın Antakya'nın Ekinci Mahallesi'nde yaşayan ailesini ziyaret etti. Heyeti karşılayan Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti "Bu bayramda da bizleri yalnız bırakmadınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Dayanışmadan güç aldık. Alişimi her daim yaşatacağız sizlerle birlikte. Hepinize iyi bayramlar diliyorum" sözleriyle dile getirdi.

'ONLARI YÜREĞİMİZDE YAŞATACAĞIZ'
Hatimoğulları ise şunları söyledi: "Gezi direnişinin anlamı bütün Türkiye ve dünyaya, ailelerimizle güzel bir dayanışma örgütleyerek anlatıldı. Gezi şehitlerini asla unutmadık. Ali İsmail'i, Ahmet Atakanları, bütün Gezi şehitlerini hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Onların ailelerinin de bayramını kutluyorum. Onları yüreğimizde, mücadelemizde yaşatacağız. Bu konuda emek veren çok değerli ailelerimiz, onların unutulmaması, direniş ve mücadelelerinin yaşam bulması için Türkiye'deki devrimci, demokrasi güçleriyle birlikte dayanışmayı büyüterek bugüne getirdi. Sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bir kez daha bayramınızı kutluyorum."

DEVRİM ŞEHİTLERİNİN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ
Hatimoğulları daha sonra Gezi direnişinde ölümsüzleşen Ahmet Atakan, Rojava'da 18 Mayıs 2015'te şehit düşen Halil Aksakal ile Temmuz 2015'te Suruç'ta katledilen 33 Düş Yolcusundan Okan Pirinç'in ailelerini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. Ziyaretlerde 6 Şubat deprem katliamının ardından örülen dayanışmaya dikkat çeken Hatimoğulları, toplumsal dayanışma ile yaraların sarıldığını, toplumsal dayanışmanın önemini dile getirdi. Hatimoğulları konteynırlarda bulunan depremzedeleri ziyaret ederek bayramlarını kutladı.