27 Nisan 2024 Cumartesi

Hatimoğulları Adalet Nöbetini ziyaret etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin'de Adalet Nöbetin'deki Barış Anneleri'ni ziyaret etti. Hatimoğulları, Newroz'da halkların barış talebini yükselttiğini hatırlattı, "Ama ne yazık ki bu iktidar bize savaş zirveleriyle yanıt veriyor. Bizler barış talebinden, ortak yaşam talebinden, bu ülkede ezilen ve sömürülenlerin halkların hakları için mücadele etmekten dün vazgeçmedik, bugün de vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin'de Adalet Nöbeti'ne katıldı. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununda demokratik çözüm talebiyle 115 gündür devam eden eyleme destek ziyaretinde bulunan Hatimoğulları'na, milletvekilleri Perihan Koca ve Ali Bozan ile partililer eşlik etti.

Nöbet eyleminin sürdüğü Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) binasına gelen Hatimoğulları, nöbetteki tutsak yakınları ve Barış Annesi tek tek selamlaştı. Hatimoğulları'nın eylemcilerle birlikte Nöbet tuttuğu anlarda sık sık "Bijî berxwedana zindana" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganları atıldı.

'ÖCALAN ÖZGÜR OLANA KADAR EYLEMİMİZ SÜRÜCEK'
Gösterdiği bu dayanışma nedeniyle Hatimoğulları'na nöbet eylemcileri adına teşekkür eden Barış Annesi Meryem Erbey, tüm kesimleri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorunun demokratik çözümü için mücadele etmeye çağırdı. Ülkede barışı sağlamanın yolunun Abdullah Öcalan'dan geçtiğini vurgulayan Erbey, "Öcalan özgür olana kadar eylemlerinin süreceğiz" dedi. 

'ORTADOĞU'DA İKİ KADİM SORUN VAR KÜRT VE FİLİSTİN SORUNU'
DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları ise konuşmasına tutsak yakınları ve Barış Annelerinin verdiği bu mücadele ve direnişi selamlayarak başladı. Kürt sorununda çözüm adresinin İmralı olduğunu dile getiren Hatimoğulları, "Adalet Nöbeti'nin Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemle çözülmesinin önünü açacağına inanıyoruz. Yine Ortadoğu'da yaşanan birçok meselenin çözülmesi konusunda da kapıları aralayacağını düşünüyoruz. Ortadoğu'da iki kadim sorun var. Biri Kürt sorunu, diğeri Filistin sorunu. Her iki sorunun çözülmesi Ortadoğu halkları açısından, Ortadoğu'nun barışı açısından oldukça önemli. Bizler ortak yaşamı savunan insanlar olarak, ortak yaşamı savunan siyaset olarak, ortak yaşamı savunan bir paradigma olarak Kürt sorununun bu ülkede çözümünün ortak yaşamı daha da güçlendireceğini ve herkesin eşit yurttaşlık hakkı temelinde kendi diliyle, kendi rengiyle, kendi inancıyla bir arada ortak bir hayatı hep beraber kurabileceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

'BARIŞI KENDİ ELLERİMİZLE YEŞERTECEĞİZ'
Hatimoğulları konuşmasına şöyle devam etti: "Adalet Nöbeti'nde bu taleplerin öne çıkması gerçekten bütün Türkiye halkları için çok önemlidir. Bugün Kürdistan için devam eden bu sorun, Kürt sorunu artık sınırın öte yanında. Yapılan savaş hazırlıklarını biliyorsunuz. Dışişleri Bakanı başta olmak üzere hükümet ten birçok temsilci Irak'ta savaş zirveleri yapıyorlar adeta. Hem de birçok ülkeyle savaşın ve çatışmanın önünün açılması için görüşmeler gerçekleştiriyorlar. Bu sene 2024 Newroz'unda, tıpkı 2013 Newroz'unda olduğu gibi başka Kürt halkı olmak üzere bütün halklar barış talebini çok yüksek bir sesle dile getirdi. Ama ne yazık ki bu iktidar bize savaş zirveleriyle yanıt veriyor. Bizler barış talebinden, ortak yaşam talebinden, bu ülkede ezilen ve sömürülenlerin halkların hakları için mücadele etmekten dün vazgeçmedik, bugün de vazgeçmeyeceğiz. Siz değerli analarımızın, sevgili kadınların yürüttüğü bu onurlu mücadeleyi bir kez daha selamlıyorum. Ve mutlaka bu topraklara barış gelecek. Mutlaka ölüm, kan, gözyaşı, bu düşmanlıklar, bu fitneler, bu fesatlar, bu halklar arasında ekilmek istenen ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, tohumları bizler bu topraklardan hep beraber sizlerle birlikte söküp atacağız. Barışı Anadolu ve Mezopotamya topraklarında hep birlikte, kendi ellerimizle yeşerteceğiz. Mücadelemizin buna vesile olacağına inanıyorum."