30 Nisan 2024 Salı

Hatimoğulları: 31 Mart'ta mührü DEM ağacının altına vuralım

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Muş'un Bulanık ilçesinde katıldığı halk toplantısında, "31 Mart'ta mührü DEM ağacının altına vuralım, zaferimizi DEM ağacının altında DEM'li çayla kutlayalım" çağrısında bulundu. Hatimoğulları, sandıkların korunması çağrısı da yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, seçim çalışmaları kapsamında Muş'un Bulanık ilçesinde halkla buluştu. Erentepe Beldesi'nde karşılanan Hatimoğulları, oluşturulan araç konvoyu ile ilçeye gitti.

Seçim bürosundaki halkın coşkuyla karşıladığı Hatimoğullarına, Bulanık Belediye Eşbaşkan adayları Aryan Doğan ve Arafat Kardağı eşlik etti. Saygı duruşunun ardından halka seslenen Hatimoğulları, Bulanık ilçesinde daha önce çok kez kazandıklarını hatırlattı, "Bu halk her daim iradesini mücadelesinden yana kendi partisinden yana kullandı. Yine Bulanık'ı kazanacağız, bundan hiçbir şüphemiz yok" dedi.

Gittikleri her yerde büyük bir coşkuyla karşılandıklarını belirten Hatimoğulları, "AKP'ye oy vermiş seçmen bile kayyumcu zihniyetten, kayyumlardan bıktı. Artık DEM Partililer dışındaki halkımız da kayyum zihniyetini kentlerde istemiyor ve kayyum zihniyetine geçit vermeyeceğiz" diye konuştu.

Bulanık'ta kayyumun taşınmazları, arsaları, kurumları sattığını söyleyen Hatimoğulları, "Bütün arsaları, kurumları bakanlıklara devrettiler, çünkü gideceklerini biliyorlar. Bütün halklara sözümüz olsun ki; bizler belediyeleri aldığımız zaman demokratik ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz" ifadelerini kullandı.

HALKA SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM ÇAĞRISI
Halkı açlığa ve yoksulluğa mahkum edenlere karşı hep birlikte sandıklara giderek hesap sokacaklarını vurgulayan Hatimoğulları, başta gençler olmak üzere tam halka sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu. Hatimoğulları şunları söyledi: "Bizler oy kullandıktan sonra okul bahçelerinde özellikle sayım başladığı sırada alanları terk etmeyelim ve nöbet halinde olalım. İlçe seçim kurullarının önünü hep birlikte dolduralım, hırsızlara izin vermeyelim. Biliyorsunuz bu hırsızlar kayyım atamayacaklarını bildikleri için kritik kentlerimize taşımalı seçmen yerleştirdi. Askerler ve polisler olmak üzere yüzlerce insanı kentlerimize taşıdılar. Sadece kayyumcu belediyecilik yapmadılar, aynı zamanda kayyum seçmeni taşıdılar. Sizden ricamız başka şehirlerde yaşayan ve oyu Kürdistan kentlerinde olan arkadaşlarınızı, eş, dost ve akrabalarınızı oyunu kullanmaları için ikna edin ve oylarını gelip kullansınlar."

'ZAFERİMİZİ DEM AĞACININ ALTINDA DEM'Lİ ÇAYLA KUTLAYACAĞIZ'
Kürt halkının, 'Jin, jîyan, azadî' felsefesinin izinde yürüyen bir halk olduğunu kaydeden Hatimoğulları, "Bu katılımlar, bu alkışlar İmralı tecridine karşı yürütülen güçlü bir mücadeledir. Bu iradeyi 8 Mart'ın ve Newroz'un iradesiyle buluşturduğumuzu bir kez daha hatırlatarak 31 Mart seçimlerine adeta Dehaq'a karşı, firavunlara karşı mücadele eden bir Kawa'nın ruhuyla mücadele etmeye hazır mıyız? Evet, sizde bu coşku ve bu heyecan olduğu sürece hiç kimse değerli halklarımıza diz çöktüremeyecektir. Saray şunu iyi bilsin ki; bizler kentimizi de kendimizi de demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bir belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz. Mührü DEM ağacının altına vuralım, zaferimizi DEM ağacının altında DEM'li çayla kutlayacağız. Yolumuz açık olsun" diye konuştu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, daha sonra Muş merkeze giderek, sandık görevlileri ve müşahitlerinin de yer aldığı halk toplantısına katıldı.

Yağmur çamur demeden yerel seçim çalışması yürüttüklerini anlatan Hatimoğulları, "Bu seçim çalışmalarını yürütürken buzdolabında bekletilen Cemile'yi unutmadık, unutmayacağız. Buradan yitirdiğimiz bütün canlarımızı saygıyla anıyorum. Aynı zamanda cezaevlerinde bulunan bütün yoldaşlarımızı selamlıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayımız Gültan Kışanak'ı selamlıyoruz. Sebahat Tuncel'i, Figen Yüksekdağ'ı, Leyla Güven'i, Ayla Akat'ı ve Selahattin Demirtaş'ı buradan selamlıyoruz. Onlara sözümüz olsun; onların bıraktığı yerden bayrağı devralanlar olarak bizler asla bu mücadeleden geri adım atmayacağız. 31 Mart zaferini bedel ödeyenlere armağan etmek üzere yola koyulduk ve başaracağız" dedi.

Sandıkları koruma çağrısı yapan Tülay Hatimoğulları, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için tutsakların açlık grevinde olduğunu hatırlattı, "Biliyoruz ki Muş'u biz geçen seçimde de kazanmıştık ve sandık hileleriyle elimizden aldılar. İşte bu kez buna izin vermemek için açlık grevinde olan yoldaşlarımızı düşünelim. 12 saat boyunca gerekirse aç susuz kalalım ama sandıklarımızı gözümüz gibi koruyalım. Sandıkları korursak Muş'ta seçimi alırız. Zaten bir sandık görevliniz olacak ama onun yanında en az 2-3 müşahitle sandıkları koruyalım. Gözümüzü asla onlardan ayırmayalım. Gideceksek de yerimize bir arkadaşımızı o sandığı gözetmesi için mutlaka bırakalım. İhtiyaçlarımızı bu şekilde karşılayalım" dedi.

Umudun DEM Parti'de, faşizme boyun eğmeyip kimliği için mücadele eden Kürt halkında olduğunu vurgulayan Hatimoğulları, "Umut değerli halklarımızda, umut inançta. Umut farklı halkların ve inançların bir arada yaşaması konusundaki ısrarımızda. Umut kadınlarda, umut gençlerde, umut barışta. Umudu hep beraber 31 Mart seçimlerinde daha da büyütmek üzere, büyük bir zafer şeklinde kutlamak üzere başarılar diliyorum" sözleriyle konuşmasını tamamladı.