4 Mayıs 2024 Cumartesi

Hatice'yi katleden polis Suat Teke'ye müebbet hapis

Hatice Büşra’yı katleden, annesini ise yaralayan polis Suat Teke’nin yargılandığı davada “kasten öldürme” suçundan müebbet ve 20 yıl hapis cezası verildi. 
 

Aydın'ın Efeler ilçesinde 4 Mart 2020’de aracının önünü keserek ateşli silahla Hatice Büşra Çetinkaya'yı katleden, Hatice'nin annesi Güngör Çetinkaya'yı yaralayan polis Suat Teke’nin yargılandığı davanın karar duruşması Aydın Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada taraf avukatları, Büşra’nın annesi ve babası hazır bulunurken fail erkek ise tutuklu bulunduğu Aydın E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. 
 
TASARLAYARAK ÖLDÜRME SUÇU GÖRMEZDEN GELİNDİ 
“Tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan” 5 yıla kadar hapis ve ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan fail, son savunmasında bilindik ifadelerle pişman olduğunu öne sürdü. Mahkeme heyeti faile meslektaşı Hatice Büşra’yı ‘kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis, Hatice Büşra’nın annesi Güngör’ü de ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.