28 Mart 2024 Perşembe

Hatice'ye yıllarca sistematik işkence yapan Hikmet Ekemen neden tutuklanmıyor

73 yaşındaki Hatice Ekemen'e yıllarca sistematik işkence uygulayan Hikmet Ekemen, daha önce olduğu gibi bu sefer de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Hatice Ekemen'in defalarca polise gittiğini, yardım istediğini ancak polisin "akli dengesi yerinde olmadığı" iddiasıyla eve geri gönderdiği öğrenildi. 

Her fırsatta kadına düşman politikalarını dile getirmekte beis görmeyen iktidardan güç alan erkekler, kadına yönelik her türlü şiddeti yaş gözetmeksizin sergilemeye devam ediyor. Üstelik, kadının şikayetine, gördüğü şiddet izlerini vücudunda taşımasına rağmen korumakla mükellef polis tarafından şiddet gördüğü eve geri gönderiliyor. 

Erkek egemen sistemin şiddetini yıllardır yaşayan 73 yaşındaki Hatice Ekemen de evli olduğu Hikmet Ekemen'in işkenceye dönüşen sistematik şiddetine ilişkin defalarca karakola sığındı, yardım istedi. Ancak polisler 73 yaşındaki Hatice'yi "akli dengesi yerinde olmadığı" iddiasıyla şiddet gördüğü erkeğin yanına eve gönderdi. 

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan Hatice Ekemen'in maruz kaldığı şiddeti ise bütün mahalle bilmesine rağmen engelleme girişiminde bulunmadı. İşkenceye sessiz kalmayı tercih etti. 

73 yaşındaki Hatice Ekemen evli olduğu Hikmet Ekemen'in demirle şiddetine maruz kaldı.   Can havliyle Hikmet Ekemen'den kaçan Hatice Ekemen mahalle bakkalına gitti ve yardım istedi. Mahalle bakkalı o sırada Hatice Ekemen'in videosunu çekti, daha önce de polise şiddete ilişkin bildirimde bulunduklarını ancak polisin inanmadığını o yüzden çekim yaptığını belirtti. 

Hatice Ekemen'in sosyal medyanın gündemine oturan videosunda, yüzünde aldığı darbelerden dolayı oluşan morluklar görülüyor, Ekemen korkudan titriyor. Kendisine sürekli "akli dengesi yerinde değil" muamelesi yapıldığı için yıllarca maruz kaldığı şiddeti ve bu şiddete mahallelisinden polisine sessiz kalmasını şu sözlerle dile getiriyor: "Eşim bana demirle vurdu. Ne olur benimle alay etmeyin. Eşimin beni neden dövdüğünü Vallahi bilmiyorum."

Hatice Ekemen Kocaeli Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. 

Hikmet Ekemen ise polise ifade verdi ve serbest bırakıldı. Dün gece #HikmetEkemenTutuklansın tagı ile Hatice Ekemen'e yönelik şiddet ve faillerin korunmasına tepki gösterilen çok sayıda twit atıldı.