4 Mayıs 2024 Cumartesi

Hatay'da Aysel Tuğluk'un serbest bırakılması istendi

Aysel Tuğluk ile dayanışmak için Tuğluk'a mektup gönderen Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü üyesi kadınlar, Adalet Bakanlığı ve ATK'ye  görevlerini yerine getirme çağrısı yaptı.

Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü üyesi kadınlar, hasta tutuklu Aysel Tuğluk ile dayanışmak için Antakya Merkez Postanesi'nde Tuğluk'a mektup gönderip, ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü adına, Mutlu Aymaz okudu.

Aymaz, "54 ülkeden binlerce kadın olarak Adalet Bakanlığı'na ve Adli Tıp Kurumu'na bir kez daha sesleniyoruz. Geç olmadan görevinizi yapın" çağrısında bulundu.

Tuğluk'un kadın mücadelesinin kıymetli bir parçası olduğunu belirten Aymaz, "Bugün cezaevlerinde birçoğu ağır hasta olan yüzlerce mahpus var. Sadece geçtiğimiz ay yedi mahpus cezaevinde hayatını kaybetti. Hasta mahpusların tahliyesi ulusal ve uluslararası mevzuatın ve sözleşmelerin gereğidir. Herkesin evinde ve sevdiklerinin arasında yaşama ve tedavi görme hakkı vardır. Yaşama hakkına sahip çıkıyoruz. Aysel Tuğluk'a Özgürlük İçin 1000 Kadın diye yola çıktık, bugün 54 ülkeden, Türkiye'nin neredeyse her kentinden 6000'den fazla kadın olarak bu sesi büyütüyoruz" dedi.

"Geç olmadan Aysel Tuğluk için ve onun şahsında tüm hasta mahpuslar için özgürlük istiyoruz" diyen Aymaz,  Adalet Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu'na görevlerini hatırlatıp, Tuğluk'un derhal serbest bırakılmasını istedi.