24 Nisan 2024 Çarşamba

Hatay Valiliğinden manidar zamanlama

AKP'nin Hatay'daki kongresinin ardından Hatay Valiliğinden kısıtlama kararları geldi. Hatay Valiliği tüm toplantı, gösteri vb. etkinlikleri 6 Mart 2021'e kadar yasakladı.

Covid-19 salgını kapsamında esnafın dükkanı kapalıyken; AKP'nin il kongrelerinden dolu salon görüntülerin gelmesi ve son olarak Hatay'da AKP Gençlik Kolları'nın kapalı mekanda fiziki mesafeyi hiçe sayarak düğün havasında kongre yapması tepki yarattı.

TÜM TOPLANTI VE GÖSTERİLER 15 GÜN YASAK
Bu arada kongrenin ardından Hatay Valiliği, yeni yasak kararı aldı. Kararda; tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık ve kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, konser, şenlik, festival, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stand açma, çelenk sunma törenleri, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtmak, imza masası açmak, meşale yakmak ve taşımak, konferans, panel vb. tüm etkinlikler 19 Şubat itibariyle 15 gün boyunca yasaklandı.

DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI
AKP Hatay İl Gençlik Kolları Başkanlığı'ndan yapılan "özür dileme" açıklamasında, kongrede, maske, mesafe ve temizlik kurallarına başlangıçtan itibaren en üst düzeyde dikkat edildiği iddia edildi ve "tasvip edilmeyecek durumdan" dolayı ilgili kişiler hakkında disiplin sürecinin başladığı duyuruldu.