23 Nisan 2024 Salı

Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü: Mücadele etmeye devam edeceğiz

Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin düzenlediği eylemde "Şimdiden söylüyoruz, biz bu davadan vazgeçmiyoruz. 1 Temmuz'dan sonra da hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkmak için Antakya Atatürk Parkı'nda bir araya geldi. "İstanbul Sözleşmesi bizim! Vazgeçmiyoruz" pankartını taşıyan kadınlar, HDP'ye yapılan faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesini de kınadı.

Deniz Poyraz şahsında katledilen tüm kadınlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu adına konuşan Ergül Sayın, İstanbul'da düzenlenen "Büyük Kadın Mitingini" selamladı. Meclis'te oybirliği ile kabul edilen İstanbul Sözleşmesi'nden tek kişilik Cumhurbaşkanı kararı ile çıkılamaz diyen Sayın, "20 Mart'ta yayınlanan tek kişilik hukuksuz kararın hemen ardından onlarca baro, kadın ve LGBTİ+ örgütü, siyasi parti, sivil toplum örgütü ve hatta tek tek kişiler Danıştay'a yürütmeyi durdurma davası açtı. Bugüne değin Danıştay'dan bir tek ses çıkmadı. Soruyoruz, dava dilekçelerimize ne oldu? Adaleti sağlaması gereken kurumlar neden işlemiyor? Sözleşmenin feshi, 1 Temmuz'da resmen gerçekleşecek. Danıştay dava dilekçelerimize ne zaman yanıt verecek? Beklettiğiniz, askıya aldığınız, görmezden duymazdan geldiğiniz, tozlu raflara terk ettiğiniz bizim yaşam hakkımız. Danıştay yürütmeyi durdurma taleplerimiz konusunda neden hala bir cevap vermiyor? 1 Temmuz'da Türkiye'nin Sözleşme'den çıktığı ilan edildikten sonra, iş işten geçtikten sonra mı karar verecek? Şimdiden söylüyoruz, biz bu davadan vazgeçmiyoruz. 1 Temmuz'dan sonra da hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Açıklama, "İstanbul Sözleşme bizim vazgeçmiyoruz" ve "Kadınlar birlikte, birlikte güçlü" sloganlarıyla sona erdi.