29 Mart 2024 Cuma

Hasta tutsak Sabri Kaya yoğun bakıma kaldırıldı

Kronik kalp hastası olan tutsak Sabri Kaya, önce kalp krizi geçirdi, ardından ise beyin kanaması nedeniyle Osmaniye Devlet Eğitim Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine yatırıldı.

Osmaniye 2 No'lu T Tipi Hapishanesinde kalan hasta tutsak Sabri Kaya, kalp krizi geçirdi. 

İHD İstanbul Şubesi'ni 26 Mart günü arayan kızı Dilan Kaya, babasının dün kalp krizi geçirerek Osmaniye Devlet Eğitim Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesine götürüldüğü, krizin ardından da beyin kanaması geçirdiği bilgisini verdi. 

Dilan Kaya "Yoğun bakımda olduğu için kendisini göremedik. Hayatından endişeliyiz. Kriz sonucunda konuşma bozukluğu, tansiyon düşüklüğü, beyin kanamasından dolayı beyne giden bir damarının tıkalı olduğu belirtildi. Biz kendisini ultrasyona götürürken görebildik, konuşması bozuk ve bilincinin açık olduğunu gördük" bilgisi verdi. 

Babasının 2013 yılında Ankara Sincan Hapishanesi'nde kaldığı döneme kalp kapakçığının değiştiğini söyleyen Kaya, 2016 yılında da ikinci kez ameliyat olduğunu belirtti. İl Sağlık Kurulunun hastanede kalamaz raporu vermesine rağmen ATK'ya yapılan başvurunun reddedildiğini söyleyen Kaya, "Babam şimdi 58 yaşında ve kalp yüzde 25 çalışıyordu. Doktorlar üçüncü ameliyatın çok riskli olduğunu söylemişler ve rahat bir ortamda kalmasını önermişlerdi. Fakat tahliye edilmeyen ve 18 kişilik koğuşta hijyensiz, havasız ve kötü beslenme koşullarında tutulan babam her zaman hayati tehlikesi dolayısıyla endişe ve kaygı içerisinde çaresiz bekliyorduk. Kullandığı ilaçlar; kemik erimesi, mide ülseri, gastrit gibi başka organlarını etkilemiş" diye konuştu. 

Dilan Kaya, babasının bir an önce tahliye edilmesi koşullarının yaratılmasını ve serbest bırakılmasını istedi.