18 Mayıs 2024 Cumartesi

Hasta tutsak Polat ölümle tehdit ediliyor

Hasta tutsak Ekim Polat'ın ilaçları verilmiyor, hukuksuzluklara itiraz ettiği içinde tehdit ediliyor. Annesi, endişeli olduğunu belirtti, dayanışma çağrısı yaptı.

Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde bulunan kalp hastası, KOAH, astım gibi ağır sağlık problemleri olan hasta tutsak Ekim Polat'ın annesi Songül İlker, oğlunun durumuna dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan İlker, hapishanelerde hak ihlallerinin arttığına dikkat çekti. 

Oğlunun 1 yıldır tek başına hücrede tutulduğunu kaydeden İlker, tutsaklara olmadık sebeplerden disiplin cezalarının verildiğini, ihtiyaçlarının karşılanmadığını söyleyerek, oğlunun da ilaçlarının verilmediğini, tedavisinin yapılmadığını aktardı. İlker, 4 Haziran'da yaptıkları kapalı görüşte oğlunun çok yorgun ve bitkin olduğunu, gözlerinin şiştiğini ve yürüyemez halde gördüğünü ifade etti. Endişeli olduğunu söyleyen anne İlker, 27 Haziran'da yaptığı telefon görüşmesinde oğlunun "Anne burada korkunç şeyler oluyor. Adli mahkumlarla beni tehdit ediyorlar. Adli mahkumlara benim için 'devlet düşmanıdır istediğinizi yapabilirsiniz' denildi" şeklinde tehdit edildiğini söyledi.

'SES OLMALIYIZ'
İlker, oğlunun kantin ihtiyaçlarının da verilmediğini, sürgünle tehdit edildiğini belirterek, "Sadece oğlum değil tüm hasta tutukluların sesi olmalıyız. Korkunç haksızlığa karşı çıkmamız lazım" diye seslendi.