17 Mayıs 2024 Cuma

Hasta tutsak İbrahim Akbaba hayatını kaybetti

Edirne F Tipi Hapishanesi?nde bulunan hasta tutsak İbrahim Akbaba, SESBİS ile katıldığı mahkemede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
Tedavisi engellenen ve tahliye edilmeyen hasta tutsaklar, iktidarın düşmanca tutumu nedeniyle hayatını kaybetmeye devam ediyor.
 
Edirne F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu 70 yaşındaki hasta tutuklu İbrahim Akbaba, SEGBİS ile ifade verdiği sırada kalp krizi geçirdi. Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya bağlanan Akbaba, geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Akbaba'nın cenazesi getirildiği Mardin'in Kızıltepe ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 
 
15 aydır tutuklu olan İbrahim Akbaba, yaklaşık 2 ay önce Mardin E Tipi Hapishanesi'nden Edirne F Tipi Hapishanesi'ne isteği dışında sevk edilmişti. Hasta olan Akbaba sevk sırasında ring aracı ile 2 gün süren bir yolculuğa maruz bırakılmıştı. 
 
Akbaba, ileri derecede diyabet, kalp ve katarakt gibi hastalıkları bulunmaktaydı. Daha önce geçirmiş olan Akbaba ellerini yeterince kullanamamakta ve şeker hastalığı nedeniyle bir bacağı kesilmiş ve protez kullanmaktaydı.
 
İbrahim Akbaba için İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, "tahliye edilsin" talebinde bulunulmuş ancak Akbaba, tahliye edilmemişti.