26 Nisan 2024 Cuma

'Hapishanede kalamaz' raporuna rağmen tahliye edilmiyor

Hasta tutsak Gıyasettin Sevmiş, 'hapishanede kalamaz' raporuna rağmen tahliye edilmiyor. Sultan Sevmiş, "Serbest bırakılması için ölüm döşeğinde mi olması lazım? Zulüm yapılıyor" sözleriyle tepki gösterdi.

Van Yüksek Güvenlikli Hapishanesinde tutsak edilen ağır hasta Gıyasettin Sevmiş, "hapishanede kalamaz" raporuna rağmen tahliye edilmiyor.

Müebbet hapis cezası verilen Sevmiş, 16 yıldır tutsak. 11 yıl önce Wilson hastalığına yakalanan Sevmiş'in ayrıca siroz, şeker, migren, görme bozukluğu, beyninde küçülme, damar tıkanıklığı, Hapatit B gibi hastalıkları da bulunuyor. Ayrıca Haziran 2017'de Sevmiş'in kalbine pil takıldı. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden "hapishanede kalamaz" raporu verilen Sevmiş, buna rağmen tahliye edilmiyor.

'BIRAKILMASI İÇİN ÖLÜM DÖŞEĞİNDE Mİ OLMASI GEREKİR'
Sultan Sevmiş, eşinin tahliye edilmeyerek zulüm yapıldığını söyledi. Son gittiği açık görüşte durumunun kötü göründüğünü aktaran Sultan Sevmiş, "Serbest bırakılması için ölüm döşeğinde mi olması lazım? Tedavisi yapılmıyor. Tekli hücrede tutuluyor. Eşimin ve tüm ağır hasta tutukluların bir an önce tahliye edilmesini ve tedavilerinin yapılmasını istiyorum" dedi.