28 Mart 2024 Perşembe

Hapishane müdürünün koruması tutsaklara saldırdı

Mardin E Tipi Hapishanesi'nde kalan iki tutsak, sonlandırdıkları açlık grevi eylemlerinin ardından sağlık taraması için revire götürüldükleri sırada hapishane müdürünün korumasının saldırısına maruz kaldı.
Mardin E Tipi Hapishanesi'nde bulunan Ersin Çiçek ve Heval Oral isimli tutsaklar, girdikleri açlık grevi eyleminin sonlandırılmasının ardından sağlık taraması için götürüldükleri revirden koğuşlarına geri getirildikleri sırada saldırıya uğradı.
 
Jinnews'in haberine göre; revirden çıkıp koridorda yürüdükleri sırada her iki tutsağı durduran hapishane müdürünün aynı zamanda şoförü olan koruması, önce "sağa geçin" daha sonra da "sola geçin" şeklinde talimatlar vermeye başladı.
 
Karşılaştıkları bu durumu anlamaya çalışan tutsaklar, bir anda korumanın saldırısına maruz kaldı. Tutsakların, kendilerini tutup duvara vurmaya çalışan korumaya karşılık vermeleri üzerine toplanan infaz koruma memurları da tutukluları darp etmeye başladı.
 
Darp edilen tutsaklar sonrasında kaldıkları koğuşlara konuldu. Darp edilen tutsakların Bayram tatilinin sona ermesi ile birlikte avukatları aracılığı ile suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi. Olaya dair bilgi almak üzere aranan hapishanenin telefonlarına bakan santral görevlisi, Bayram tatili olması nedeniyle yetkili olmadığını ve konuya dair savcılık dışında kendilerinin bilgi verme yetkilerinin olmadığını belirtti.
 
Tutsaklara dönük bu darp olayının yaşandığı hapishanede, açlık grevi eylemlerinin sona ermesiyle birlikte hapishane müdürünün talimatı ile koğuşlara baskınlar yapılıp, tutsaklara dair kitapların toplattığı da öğrenildi.