29 Mart 2024 Cuma

Hande Buse Şeker davası 19 Eylül'e ertelendi

İzmir'de trans kadın Hande Buse Şeker'i katleden ve başka bir trans kadını ağır yaralayan polis Volkan Hicret yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü. Duruşma, eksiklerin tamamlanması gerekçesiyle 19 Eylül'e ertelendi.

İzmir Alsancak'ta trans kadın Hande Buse Şeker'i katleden ve başka bir trans kadını da ağır yaralayan polis Volkan Hicret'in yargılandığı davanın üçüncü duruşması Bayraklı Adliyesi 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Hande Buşe Şeker'in ailesinin avukatları, Genç LGBTİ+ Derneği avukatı Mahmur Şeren, fail Volkan Hicret ve avukatı katıldı.

Duruşmada söz alan fail Volkan Hicret, daha önce ifade veren Murathan Karpuz'un ifadelerinin çelişkili olduğunu öne sürerek ifadesinin yeniden alınmasını talep etti.

Duruşma, Adli Tıp Kurumu'ndan (ATK) beklenen rapor ve Emniyet'e yazılan müzekkerenin sonuçlanmaması nedeniyle 19 Eylül Pazartesi, saat 09:40'a ertelendi. Mahkeme ayrıca sanığın tutukluluğunun devamına ve talebinin bir sonraki duruşmada karara bağlanmasına karar verdi.