19 Nisan 2024 Cuma

Hamburg'ta göçmen derneğine ırkçı saldırı

Almanya'nın Hamburg kentinde işçi ve göçmenlerin yoğun yaşadığı semtte bulunan bir dernek Türk faşistlerin saldırısına uğradı. Derneğin camlarına ırkçı yazılamalar yazıldı.

Almanya'nın Hamburg kentinde AGİF, SKB ve Young Struggle'un da faaliyet yürüttüğü Lüttje Lüüd derneğine 22 Mayıs'ta saldırı düzenlendi.

Derneğin camlarına ırkçı yazılamalar ve semboller yazıldı. Derneğe 10 gün önce de benzer saldırı düzenlenmişti. 

Irkçı saldırıyla ilgili açıklama yapan Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), derneğin göçmenlerin ve işçilerin yoğun yaşadığı bir semtte olduğunu ve semt halkı için alternatif bir mekan özelliği taşıdığını kaydetti. 

AGİF, "Hamburg kurumumuz göçmenlerin ve işçi sınıfının yoğun yaşadığı bir semtte olup, işçi sınıfının ve ezilenlerin ekonomik, sosyal ve siyasal hakları için mücadele eden ve tüm bu kesimlerle omuz omuza durmayı esas alarak semt halkına alternatif bir mekan sunmaktadır. Yıllardır gericilikten beslenen çevrelerin en büyük rahatsızlığı bundandır. Kapitalizmin tüketim kültürüne, erkek egemen yaklaşımına ve sömürü düzenine karşı mücadele yürütenlere saldırmak ırkçılıktan ve faşizmden beslenenlerin metotları olabilir. Ancak bilinmelidir ki bu saldırıları boşa çıkaracağız ve geri adım atmayacağız" dedi.

Dayanışma çağrısı yapan AGİF, "Hamburg ve çevresindeki tüm ilerici, devrimci ve yurtsever kamoyunu saldırıya uğrayan örgütlülüğümüz ve birleşik mücadelenin mekanı Lüttje Lüüd ile dayanışmaya davet ediyoruz" dedi.