25 Nisan 2024 Perşembe

Halkların Köprüsü'nden İsmail Temel'e destek

Halkların Köprüsü Derneği, İstanbul Sözleşmesi eyleminde polisin psikolojik ve fiziksel şiddetine maruz kalan İsmail Temel'in yanında olduğunu kaydetti.

Halkların Köprüsü Derneği, İzmir'de 5 Ağustos'ta İstanbul Sözleşmesi için yapılan eyleme yönelik polis saldırısında gözaltına alınan LGBTİ+ İsmail Temel'e destek açıklaması yaptı.

Açıklamada, polisin İsmail Temel'i gözaltına aldıktan sonra 18 yaşından büyük olmasına rağmen ailesini aradığını ve Temel'in LGBTİ+ olduğunu ailesine söylediği kaydedildi.

Temel'in bir yandan polis bir yandan da ailesinin şiddetine maruz kaldığı kaydedilen açıklamada, "Kendisinin, yaşam hakkı, beden bütünlüğü, özel yaşamının gizliliği, sağlığa erişim hakkı yok sayılmış tüm bunların yanında yaşamını idame ettirdiği alanlar polis tarafından elinden alınmıştır. İstanbul Sözleşmesi için mücadele ettiğimiz, İstanbul Sözleşmesi'nin önemini ve işlevini alanlarda bir araya gelip anlatmaya çalıştığımız ve tüm engellere rağmen kazanımlar edinmeye başladığımız bugünlerde kolluk şiddeti ile daima karşı karşıya kalmış olmamız bize şunu gösteriyor ki İstanbul Sözleşmesi için mücadele etmek bireysel ve toplumsal yaşamımız için hayati bir yerde duruyor" denildi.

Halkların Köprüsü Derneği, Temel'in yanında olduğunu, davayı takip edeceğini belirtti.