28 Mart 2024 Perşembe

'Halkın öncü devrimcilerini unutmayacağız'

Hüseyin Cevahir, Sinan Cemgil, Kadir Manga, Alpaslan Özdoğan'ın ölüm yıl dönümünde açıklama yapan 78'liler Girişimi, halkın öncü devrimcilerini unutmayacaklarını belirtti.
31 Mayıs ve 1 Haziran, Hüseyin Cevahir, Sinan Cemgil, Kadir Manga, Alpaslan Özdoğan'ın ölümsüzler kervanına katılışının yıl dönümleri dolayısıyla 78'liler Girişimi yazılı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "60'lı ve 70'li yıllarda ABD emperyalistlerinin faşist-gerici güçler eliyle Türkiye'ye giydirmek istediği deli gömleğine karşı, canı kanı pahasına direnenler, 68 kuşağı ile onların kardeşleri ve öğrencileri olan 78 kuşağı devrimcileridir" denildi. Sınıflar mücadelesinde, emperyalistler ve işbirlikçileri kendi saltanatlarına direnen devrimcilere, baskı, işkence ve ölümü reva görüldüğünü ifade edilen açıklamada, "Egemen sınıflar halkın öncülerini yok ederek toplumsal mücadelenin önünü kesmek, onların kişilik ve erdemlerini, mücadele geleneklerini yeni kuşakların öğrenmesini engellemek, toplumun da unutmasını sağlamak için çalışırlar" kaydedildi.
 
Halkın, özgür bir gelecek, sınıfsız sömürüsüz bir dünya için mücadele edenleri unutmayacağı vurgulanan açıklamada, ideolojide, bilinçlerde, yüreklerde, resmi olmayan tarihte, gençliğin şarkılarında, şiirlerinde, öykülerinde, Kürt ve Türk halklarının emperyalizme, kapitalizme, sömürgeciliğe ve yeni-sömürgeciliğe karşı mücadelesinde yaşamaya devam edecekleri kaydedildi.
 
ONLARIN KARARLILIĞI VE FEDAKARLIĞI BİZE YOL  GÖSTERİYOR
 
78'liler Girişimi, "Edirne'den Hakkâri'ye, İstanbul'dan Diyarbakır'a, Artvin'e kadar -insanlık suçu kapsamında- son derece ağır insan hakları ihlalleri yaşatılıyorsa, Kürdüyle, Türküyle, işçisiyle, köylüsüyle, kadınıyla, genciyle toplum kesimlerinin derinlerinde açılan yaralar hala kanıyorsa, içeride ve dışarıda savaş kışkırtıcılığı sürdürülüyorsa, OHAL ve KHK'ler tek adam rejimi inşa edilmeye çalışılıyorsa, buna karşı mücadele edebilmenin ışığı, bu öncü devrimcilerin anılarında yatıyor. Onlardaki sahici devrimciliği, kararlılığı ve fedakârlığı bize bugün de yol gösteriyor" dedi.