17 Mayıs 2024 Cuma

Halkevleri'nden 'halkı köleleştiren düzeni yıkacağız' eylemi

Yıldırım Demirören'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık kredi borcunu ödemediğini banka önünde yaptığı açıklama ile teşhir eden Halkevleri, halkı köleleştiren mafya düzeninden hesap soracaklarını kaydetti. 

Halkevleri, Ziraat Bankası önünde "Demirören'e karşılıksız 750 milyon dolar kredi. Halka yoksulluk, haciz, borç batağı" yazılı pankart ile yaptığı açıklamada Ziraat Bankası önünde teşhir eylemi yaptı. 

Çete lideri Sedat Peker 9. videosunda, Doğan Medya Grubu'nun alımına ilişkin Yıldırım Demirören'in satın alabilmek için Ziraat Bankası'ndan kredi çektiğini ancak borcunu ödemediğini söylemişti. 

Devlet-mafya-çete ilişkilerini teşhir etmek için Kadıköy'de yapılmak istenen eyleme yönelik polis saldırısında gözaltına alındıklarını hatırlatan Halkevleri üyeleri halka yönelik konuşmalarda, Demirören ve Ziraat Bankası ilişkilerini teşhir etti. 

'O PARALARI TEK TEK GERİ ALACAĞIZ'
Halkın pandemide açlıkla, yoksullukla mücadele ederken bin lira reva görüldüğünü ancak daha sonra da "hazinenin kasası boş" açıklaması yapıldığı hatırlatılan konuşmalarda, "Demirören'e bakın 750 milyon dolar para verdiler. Hala tek kuruş almadılar. Bu kokuşmuş düzeni teşhir ediyoruz, o paraları tek tek geri alacağız" denildi. 

'HALKIN KAYNAKLARINI BİR AVUÇ PATRONA PEŞKEŞ ÇEKİYOR'
Kredisini ödeyemeyen çiftçinin traktörüne haciz konduğunu, KYK borçlarını ödeyemeyen öğrencilerin hesaplarının takibe alındığı vurgulanan konuşmalar şöyle devam edildi: "Ziraat Bankası, Demirören gibi bir yandaşa 750 milyon dolar verip geri almıyor. Ziraat Bankası'nın yönetim kurulunda Faruk Çelik gibi AKP'liler var. 4-5 maaş alıp halkın kaynaklarını bir avuç patrona peşkeş çekiyor. Bu yoksulluk düzenini, halkı köleleştiren düzeni yıkacağız. Bu faşist çetelerden, mafya düzeninden hesap soracağız."

Halkevlerinin yaptığı eyleme etrafta bulunanlar, "Doğru söylüyor" diyerek ve alkışlayarak destek oldu.