12 Mayıs 2024 Pazar

Halkevleri'nden AVM eylemi: Bu normal değil

Halkevleri üyeleri Erdoğan'ın açıkladığı "normalleşme" planına tepki gösterdi, "normalleşme adımlarıyla halkın salgının kucağına itildiğine dikkat çekti.

Halkevleri üyeleri "Cumhurbaşkanı, patronlar, bakanlar güvende; Halk yolda, işte, AVM'de tehlikede! Bu normal değil" pankartı açarak Trump AVM önünde açıklama yaptı.

"Sermayeyi değil halkı koruyun" sloganı atan Halkevleri üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'normalleşme' planına tepki gösterdi.

"Bizler normalleşemiyoruz" denilen konuşmada şunlar ile getirildi:

"Bu normal onun, bakanlarının, sermaye sahiplerinin normali iki aydır zorunlu karantinada işsiz güçsüz bir şekilde kalmış olan bizlerin normali değil. Onların normali halkın canını almak pahasına turizmi canlandırmak için yazlık yerlerde şehirler arası seyahat yasağını kaldırmak, onların normali AVM sahipleri için hizmet sektöründe çalışanları tehlikeye atmaktır."

Cumhurbaşkanı'nın ve bakanların bu "normalleşme" adımlarıyla halkı salgının kucağına ittiğini ancak kendilerinin korunaklı yaşamlarını sürdürdüğünü belirten Halkevciler, Erdoğan'ı ve bakanları halkın arasına karışmaya çağırdı.

"Halkın yaşam ve sağlık hakkını savunacağız" diyen Halkevciler son olarak "Herkes için geçim ödeneği; Herkes için parasız maske ve hijyen malzemesi; Herkes için parasız, kamusal sağlık hizmeti; Sermaye için değil halk için bütçe" taleplerini dile getirdi.