29 Mart 2024 Cuma

Halkevleri, Covid-19 hastasını yataktan kaldıran hastaneyi protesto etti

İstanbul Halkevleri, 69 yaşındaki Covid-19 hastasını yataktan kaldıran Özel Şişli Kolan Hastanesi önünde eylem yaptı.

İstanbul Halkevleri, 69 yaşındaki Covid-19 hastasından para talep eden ve paranın ödenmemesi üzerine hastayı yataktan kaldıran Özel Şişli Kolan Hastanesi önünde eylem yaptı.

"Özel hastaneler kamulaştırılsın, yaşamak istiyoruz" yazılı pankart ile hastane önüne giden Halkevciler, Özel Medipol Hastanesi'nin kurucusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuya dair bir açıklama yapıp yapmayacaklarını sordu.

Eylem, "Bizler Halkevciler olarak bir kez daha söylüyoruz sağlık hizmeti parasızlaştırılsın. Tüm özel hastaneler kamulaştırılsın. Güvenceli çalışmak, insanca bir yaşam için herkesi Halkevleri'nde örgütlenmeye çağırıyoruz" sözleriyle sonlandırıldı.

NE OLMUŞTU?
Covid-19 teşhisi konulan ancak hastanelerde yer olmadığı gerekçesiyle evde tedavi altına alınan 69 yaşındaki Hüseyin Keskin, dün (21 Kasım) fenalaşarak 112 tarafından Özel Şişli Kolan Hastanesi'ne götürülmüştü.

Hiç bir ödeme yapmayacakları bilgisini veren 112 çalışanlarının aksine, Kolan Hastanesi Acil Servisi'nde Keskin'den 170 lira muayene, 1000 lira ise serum ve tahlil ücreti talep edilmiş, ödeme yapmayı reddeden hasta, tedaviyi de reddettiği varsayılarak hastaneden çıkarılmıştı.