2 Mayıs 2024 Perşembe

Halk otobüsü sahipleri AKP'li Kayseri Belediyesi'ne isyan etti

Kayseri'de özel halk otobüsçüleri kilometre ücretlerinin düşürülmesine tepki gösterdi. Kayseri Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kitlenin, AKP'li belediye başkanı ile görüşme talebi kabul edilmedi.

Kayseri'de halk otobüsü sahipleri Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı, kilometre ücretlerinin 6.24'ten 5.84'e çekilmesine tepki gösterdi.

Polis ablukası altında eylem yapan özel halk otobüsü sahipleri, AKP'li Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile görüşmek istedi. Görüşme talebini geri çeviren AKP'li belediye başkanına tepki gösteren esnaf, "Belediye başkanı bizimle görüşmek istemiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Kimse esnafı düşünmüyor. Zarar ediyoruz. Bu kadar polis nedir? İnsan vatandaşından korkar mı? Oy isterken geliyorsunuz ama" dedi.

AKP'Lİ BELEDİYE ESNAFI OYALIYOR
Oda başkanlarıyla birlikte daha önce Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan ile görüştüklerinin bilgisini veren özel halk otobüsü sahiplerinden biri, "Kendisi bu süreçte biz sizi 'Aspirinle idare ettik. Sizi çok düşük paralarla çalıştırdık. Pandemi bittikten sonra sizin kilometrelerini yükselteceğiz' dedi. Bunları bizzat şahsım odasında duydum. Geçenlerde yine geldik ve konuştuk. Bunun gibi 6 seferdir toplanıp, dağılıyoruz, bir sonuç elde edemiyoruz" diye konuştu.

Genel Sekreter Beyhan'ın belediyede para olmadığı için biraz daha idare etmeleri ricasında bulunduğunu anlatan özel halk otobüsü sahibi, gelinen aşamada 6.24 TL olan kilometre ücretinin 5.84'e çekildiğini anlattı.

Eylem sürerken belediye önüne gelen Otobüsçü Esnaf Odası Başkanı Hayrullah Şahin, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan'la görüştüğünü ve sorunların çözüleceğine dair söz verdiğini iddia etti. Özel halk otobüsü sahipleri verilen sözün tutulmaması durumunda yeniden toplanacaklarını duyurdu.