26 Nisan 2024 Cuma

'Haklarımız ve yaşamlarımızdan vazgeçmeyeceğiz'

Kadın örgütleri, AKP iktidarının İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmak istemesine karşı sokaklarda: "Haklarımız ve yaşamlarımızdan vazgeçmeyeceğiz."

Kadınlar, AKP iktidarının İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek istemesine karşı sokaklarda. "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" diyen kadınlar, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

YALOVA
KESK Yalova Kadın Meclisi, İstanbul Sözleşmesi ve kadın katliamlarına dikkat çekmek için Cevdet Aydın Parkı'nda açıklama yaptı.

Eylemde, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır, haklarımızdan ve yaşamlarımızdan vazgeçmeyeceğiz" yazılı pankart açıldı.

Açıklama yapan Çiğdem Köroğlu, "Bizler, işyerlerinde, evlerden, üniversitelerden, fabrikalardan, atölyelerden yaşama hakkımızın gasp edilmesine itiraz etmeye geldik" dedi.

2011 yılında Türkiye'nin imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi'yle birlikte kadın cinayetlerinde düşüş yaşandığını söyleyen Köroğlu, şöyle devam etti: "Şimdi bize hayatlarınızdan vazgeçin diyorlar. Nasıl vazgeçeriz. İstanbul Sözleşmesinin feshi ile ilgili kararın 5 Ağustos'ta düzenlenecek AKP MYK toplantısında verileceği haberleri üzerine iktidara seslenmeye devam ediyoruz. İstanbul Sözleşmesi için buradayız. Çünkü İstanbul Sözleşmesi her türlü fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddeti ve şiddet tehdidini ve ayrımcılığı önler."

İstanbul Sözleşmesi'nin bir kazanım olduğunu ve vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Köroğlu, iktidara seslendi: "Eşit ve özgür yaşayabilmek için, bütün kadınların geleceği için, yaşam hakkımızı savunmak için, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmayın."

Açıklamanın ardından katledilen 2 bin 900 kadının isimleri okundu.