16 Mayıs 2024 Perşembe

Hakları için direnen Enerji-Sen üyelerine polis saldırdı

Hakları için Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde direnişe başlayan Enerji-Sen üyesi EnerjiSa işçilerine polis saldırdı. Gözaltına alınan Enerji-Sen Genel Başkanı Keskin, kamuoyuna Sabancı'ya ait tüm kurumları eylem alanına çevirme çağrısı yaptı. İşçiler Emniyet'teki işlemleri sonrası serbest bırakıldı. 

İşten atılan Enerji-Sen üyesi EnerjiSa işçileri Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde direnişe başladı. Oturma eylemi yapan işçilere polis saldırdı.

Genel Müdürlük önünde eyleme başlayan işçilere polis saldırdı; Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Kurucu Genel Başkan Kamil Kartal, İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman ile Bekir Bayatlı ve Mehmet Ali İçindere'yi gözaltına aldı.

Gözaltına alındıktan sonra polis aracından bir video mesaj yayımlayan Süleyman Keskin, gözaltılarla bu direnişin engellenemeyeceğini belirtip, emek dostlarına dayanışma çağrısını yineledi: Keskin, "Başkent Elektrik'te bugün yürüttüğümüz mücadelenin başından beri haklı, meşru ve doğru olduğunu biliyoruz ama yasadışı şekilde bugün gözaltına alındık. Tek derdimiz işçi arkadaşlarımızın geri işe dönme mücadeleleri. Bugün bizi gözaltına aldıklarında bizim vazgeçeceğimizi sananlar yanılıyor. Çağrımız bütün emek dostlarınadır: Sabancı'ya ait ne kadar kurum varsa, emek dostlarını hepsini eylem alanına çevirmeye davet ediyoruz."

İfade işlemleri sonrası gözaltına alınan işçiler serbest bırakıldı.