20 Nisan 2024 Cumartesi

Hakimden cinsiyetçi tavır: Avukatın etek boyu hakime dert oldu!

İstanbul'da Anadolu 2. İş Mahkemesi, bir avukatın "etek boyunun kısa olduğu" yönünde tutanak tuttu. Avukatlar, mahkeme hakimi hakkında işlem yapılması için duruşma salonunun önünde toplandı.
İstanbul'da Anadolu 2. İş Mahkemesi Hakimi Mehmet Yoylu, duruşma sırasında bir kadın avukat hakkında etek boyunun çok kısa olduğunu belirterek, etek boyunun fotoğrafının çekilip baroya gönderilmesini istedi.
 
Mahkeme, avukat ile ilgili tutunak tuttu. 
 
Tutanak şu ifadeler yer aldı: 
 
"Davacı vekilinin eteğinin diz üstünden yaklaşık 15 santim yukarıda olduğu bu hali ile avukatlık mevzuatına aykırı olduğu giyim kuşam etik kurallarına aykırı olduğu görüldü. Huzurda dinleyici sıralarında bulunan Av. Mehmet Burhan Zorbay ve Av. Feyza Yüksel de davacı vekilinin etek boyu hakkında fikirleri avukatlık hukukuna mevzuatına örfe uygun olup olmadığı soruldu.
 
Davacı avukatın etek boyunun çok kısa olduğu ve bir yanlış anlamaya vesile olmaması için hakimin kısa değerlendirmesi ile huzurda bulunan avukatların kısa değerlendirmesinin aynı olmayacağının nazara alınarak cep telefonu ile baro başkanlığına bildirilmesi için etek boyunun cep telefonu ile çekilmesi istendi. Davacı vekilken tek boyumun çekilmesini istemiyorum, dedi."
 
Olaya tepki gösteren avukatlar, hakim Mehmet Yoylu hakkında işlem yapılması için duruşma salonunu önünde toplandı.