20 Nisan 2024 Cumartesi

'Hakikat kalemini susturamazsınız'

Malatya'da katledilen Nagihan Akarsel için yapılan eylemde, hakikat kaleminin susmayacağı ve katliamlarla özgürlük mücadelesinin bitirilemeyeceği kaydedildi. 

Süleymaniye'de katledilen Nagihan Akarsel için Malatya'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, "Hakikat kalemini susturamazsınız" şiarıyla sokağa çıktı. Basın metnini okuyan HDP Eşbaşkanı Perihan Yücekaya, Akarsel'in yıllarca Kuzey Kürdistan'da özgür basın geleneği içinde emekler verdiğini ve Kürt kadın özgürlük mücadelesine öncülük yaptığını kaydetti. 

Kürt halkına ve kadın özgürlük mücadelesine Akarsel'in ömrünü adadığını belirten Yücekaya, "Kürt kadınlarına yönelik Kürdistan'ın her yerinde yürütülen bu kirli savaşın bizlerin yürüttüğü özgürlük mücadelesinden duyulan korku olduğunu biliyoruz. Yakın zamanda Rojhilat'ta Kürt kadın Jina Amini ahlak polisi tarafından katledilmişken ve bütün dünya 'jin jiyan azadi' sloganları ile sokakları doldururken, Nagihan arkadaşımızın vurulması tesadüfi değil bilinçli olarak yapılmış bir cinayettir ve hedef Kürt kadın özgürlük mücadelemizdir" dedi. 

Kürt kadın mücadelesini yürüten Sakineler, Fatmalar, Pakizeler, Seveler, Hevrinler ve Nagihan gibi mücadeleye ömrünü adayan kadınların suikastlarla bitirilemeyeceğinin altını çizen Kaya, "Bizler kadın özgürlük mücadelesinden bir saniye dahi uzak düşmeyeceğiz ve Nagihan'ın kalemini yerde bırakmayacağız. Kadının bilgeliği için jineolojiyi bütün dünya kadınlarının bilimsel özsavunması olarak büyüteceğiz. Erkek egemenliği tarihin kurnaz Enkilerini yaşamaya devam etsin, Nagihan şahsında her birimiz birer direngen İştar olacak ve ahlaksız kurnazlığınızın sonunu getireceğiz. HDP Kadın Meclisi ve TJA olarak Kürt kadınlarına yönelik gelişen saldırılar karşısında tüm kadın hareketlerini dayanışmaya ve özgürlük mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.