15 Nisan 2024 Pazartesi

Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinlikleri 16-17 Ağustos'da

Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinlikleri, bu yıl 16-17 Ağustos'da bir dizi programla yapılacak.
Alevi kurumları, Hacı Bektaşi Veli'yi anma etkinlilerini bu yıl 16-17 Ağustos tarihinde yapacak. Hacıbektaş'da yapılacak anma etkinliklerine "Pir'in huzurunda dar'a durmaya…" sloganıyla katılım çağrısı yapıldı.
 
Anma etkinliklerinin ilk gününde Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Mat, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Hüseyin Güzelgül, Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Doğan Demir, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Gani Kaplan ve Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez konuşma yapacak.
 
Ardından saat 11.00 -13.00 arasında Nurullah Gültekin, Ali Üngörmüş, Aydın Birkan Özkan, Nadir Bal'ın katılımıyla "Alevi Gençler ve Talepleri" konulu panel düzenlenecek.
 
Saat 14.00-16.00 arasında Sevim Yalıncakoğlu, Meral Altun, Aysel Klavuz, Nevin Kamilağaoğulları'nın katılımıyla "Alevi Kadınlar ve Talepleri" paneli yapılacak.
 
Saat 19.00-23.00 arasında ise Tolga Sağ, Muharrem Temiz, Gani Pekşen, Dilek Odabaş, Aydın Birkan Özkan, Malik İnci, Türkan Akbıyık, Eylem Akbıyık ve Eylem Ulusoy türkülerle ve deyişler söyleyecek.
 
Anma etkinliklerinin 2. gününde ise Dergah kapısında Genç Zakirler deyişler okuyacak. Akşam saatlerinde de Dergah avlusunda cem yapılacak lokma verilecek. Cemi ise Pir Hasan Klavuz yürütecek.